Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

İkinci el gayrimenkullerde yatırım fırsatı

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı değeri düşük kalan ikinci el konutlara yönelik salgın krizinden sona kira ve satış patlamasının yaşanacağını öngörerek “2. El konutları şimdi almanın tam zamanı.” ifadesini kullandı.

Salgın döneminde tedbir amaçlı değeri 500 bin liranın altında olan evler için kredilendirilebilir miktar yüzde 90 oranına çıkarıldı. Bunun yanı sıra konut kredisindeki faiz oranlarının düşük seviyede bulunduğunu hatırlatan Özelmacıklı, ikinci el konutların yatırımcılar için çekici fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Özelmacıklı: Ciddi fırsatlar var

Pandemi sürecinde elden acilen çıkarılmak istenen taşınmazların olduğunu belirten Genel Müdür Özelmacıklı, bu durumun yatırımcılar için ciddi fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Özellikle dolar ve altındaki yüksek değer artışları sonrasında, yatırımcılar için yeni fırsat gayrimenkul yatırımları olacak. Faiz oranlarının düşük olduğu bu dönemde, uzun süredir değerleri düşük kalan ve kriz sonrası talep patlaması yaşanacak. 2. El konutları şimdi almanın tam zamanı.” açıklamalarında bulundu.

Yüzde 10’luk yatırım ciddi kazançlar sağlayacak

Konut değerinin sadece yüzde 10’u yatırıldığında yatırımcıların ciddi oranda değer artış kazançlarıyla karşılaşacağını söyleyen Mustafa Hakan Özelmacıklı ikinci el satışların toplam satışların içindeki payını hatırlattı.

Özelmacıklı, “Konut satışlarında hem ikinci el satışların payı hem de kredi kullanım oranı artıyor. Şubat ayında toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %36,8 olarak gerçekleşirken, ikinci el satışların payı %68,4 seviyesinde gerçekleşmişti. Piyasaların normalleşmesi sonrasında hem kira talebi hem de satılık daire talebi artacak.” bilgilerini paylaştı.

Çok sayıda ödeme alternatifi

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, konut kredilerinde çok sayıda ödeme alternatifinin yer aldığını dile getirdi. Özelmacıklı “Örneğin kredi taksitini 3 ay ertelemek, artan ya da azalan taksitli ödeme alternatifleri seçmek, 180 aya varan vadeler ve ara ödemeler yapmak gibi çok sayıda alternatifler söz konusu.” diye konuştu.

Toparlanma süreci haziran ayına kadar sürebilir

İnternet’e girilen ilan sayılarında azalma olduğunu kaydeden Genel Müdür Özelmacıklı, son bir aydaki azalmanın yüzde 15 oranında olduğunu söyleyerek gayrimenkul sektörünün bu süreci, düşüşün ardından yaşanacak bir artışla artacağını öngördüklerini açıkladı. Özelmacıklı, sektördeki toparlanmanın hazirana kadar sürebileceğini kaydetti.

Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, “Son bir ayda ilan portallarına girilen ilan sayıları %15 oranında azaldı. Gayrimenkul sektörünün bu süreci ‘V’ şeklinde atlatabileceğini düşünüyoruz. Toparlanma süreci Haziran ayını bulabilir.” sözlerini kaydetti.