Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri

İl il kira değerleri… İstanbul ikinci sırada!

En ucuz kiralık daireler Kırşehir, Niğde ve Mardin’de yer alırken en yüksek kiraya Muğla, İstanbul ve İzmir’deki daireler sahip. Gayrimenkul değerleme platformu olan Endeksa’nın yaptığı araştırmaya göre İstanbul’un merkezî ilçelerinde kiralar 2 bin ile 3 bin lira arasında değişirken Anadolu’da bulunan illerde 100 metrekarelik evin aylık kirası 500 ile 600 lira arasına düşecek.

Kira değerinin en yüksek olduğu il Muğla

Kiralık dairelerin pahalı olduğu şehirler arasında Muğla’nın ardındaki İstanbul, ikinci sırada yer alıyor. Muğla’da bir dairenin metrekare başına ortalama 14,8 lira değerinde olduğunu aktaran Endeksa.com CEO’su Görkem Öğüt, “Muğla’dan sonra metrekare başına kiraların en yüksek olduğu iller sırasıyla 14.7 TL ile İstanbul, 12.9 TL ile İzmir, 11.3 TL ile Edirne ve 11.2 TL ile Antalya.” ifadesini kullandı.

En ucuz kiralık daireler, Kırşehir’de yer alıyor

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre, kiralık dairelerin metrekare başına düşen en ucuz ortalama fiyat, 4.6 lira ile Kırşehir’de bulunuyor. Kırşehir’den sonra kiranın en düşük olduğu illerin metrekare başına ortalama fiyatı sırasıyla şöyle:

Niğde’de 4.9 lira, Mardin’de 5 lira, Bingöl ve Aksaray’da 5.2 lira, Kayseri ve Osmaniye’de 5.3 lira.

Karadeniz’deki en ucuz kira, Trabzon’da bulunuyor

Trabzon’da metrekare başına ortalama kira 6.4 lira, Ordu’da 7 lira Rize’de ise 7.4 lira değerinde sunuluyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en yüksek kiralara sahip olan ili Gaziantep’te metrekare başına düşen ortalama fiyat 9.7 liraya denk geliyor. Batman’da 7.2 lira ve Diyarbakır’da 6.3 lirayken Urfa’da 6 liraya düşüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki iller arasında kira değerinin yüksek olduğu illerden Kars’ta metrekare başına ortalama kira bedeli 9.3 liradan, Van’da 8.8 liradan, Erzincan’da 6 liradan, Malatya’da 5.6 liradan, Erzurum’da ise 5.8 liradan hesaplanıyor.

İç Anadolu Bölgesi’ne gelindiğinde Konya’daki metrekare başına düşen ortalama kira bedeli 6.9 liradan, Kayseri’de 5.3 liradan, Sivas’ta 5.7 liradan, Eskişehir’de ise 9.1 liradan hizmete sunuluyor.

İstanbul’un en pahalı ilçesi Sarıyer

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kalabalığı ve pahalılığıyla da gündeme gelen İstanbul’un pahalı ilçelerinden Sarıyer, kiralık dairelerin fazla olduğu ilçeler arasındaki ilk sırada yerini alıyor.

Sarıyer’de metrekare başına 27.4 lira kira alınırken bunu 26.3 lira ile Beşiktaş, 25.4 lira ile Beyoğlu, 22.6 TL ile Bakırköy, 20.2 lira ile Şişli izliyor.