Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

İl il konut fiyatı ve amortisman süresi

Yılın ikinci çeyreğinden itibaren konut fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttı. Bu dönemden itibaren konutların metrekare başı fiyatı, 2 bin 234 lirayken konutların amortisman süresi, ortalama 18 yıl. Konutların pazarlanma süresi de ortama 77 gün.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) ve Endeksa iş birliği, 2020’nin ikinci çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu”nu yayımladı.

Konut fiyatları ve amortisman süreleri

İstanbul

TÜGEM ve Endeksa iş birliğiyle yayımlanan rapora göre yılın ikinci çeyreğinden itibaren İstanbul’daki konutların metrekare fiyatı, ortalama 3 bin 865 lira. Buradaki konutların pazarlama süresi ortalama 83 günken amortisman süresi, ortalama 21 yıl.

İstanbul’daki konutların satış fiyatındaki bir yıllık değer değişimi yüzde 11.

İzmir

İzmir’deki konutların metrekaresi başına satış fiyatı, ortalama 3 bin 95 lira. Buradaki konutların pazarlanma süresi, ortalama 83 gün. İzmir’deki konutların kârı, satıldıktan sonra ortalama 16’ncı yıldan sonra başlıyor.

Şehirdeki konutların yıllık değer değişimi, yüzde 11 oranında.

Antalya

Antalya’daki konutlar, metrekare başına ortalama 2 bin 820 liradan satılıyor. Buradaki konutların amortisman süresi, ortalama 15 yılken pazarlama süresi, ortalama 72 gün.

Antalya’daki konutların yıllık değer değişimi ise yüzde 20.

Ankara

Başkentteki metrekare başına ortalama satış fiyatı, bin 914 lira. Bu konutların satın alındıktan sonra pazarlanma süresi, ortalama 71 gün. Buradaki konutların amortismanı ortalama 16 yıl.

Ankara’daki konutların bir yıllık satış değeri değişimi, yüzde 12 oranında.

Bursa

Bursa’daki konutların satış fiyatı, metrekare başına ortalama 2 bin 254 lira. Ortalama 79 günde pazarlanan bu konutların amortisman süresi, ortalama 19 yıl sürüyor.

İldeki konutların fiyat değişimi, yıllık yüzde 10 oranında gerçekleşiyor.

Mersin

Mersin’deki konut fiyatları, metrekare başına ortalama bin 716 lira. Pazarlanması ortalama 67 gün süren bu konutların amortismanı, 19 yıl. Buradaki konutların satış fiyatı değer değişimi ise yılda yüzde 10.

Kaynak: Taşınmaz Haber

Konut fiyatları bir yılda yüzde 14 arttı