Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

İlk kez konut alacaklara 30 bin liralık destek

Hükûmet, ilk kez konut satın alacaklara 30 bin lira destek sunacak. İlk kez konut satın alacak yurttaşlar “Konut Hesabı” aracılığıyla yatırım yaptığı takdirde devlet, bu yıl 30 bin liralık hibe sunacak. 

Univa öğrenci evleri projesine imza atan Erkanlı Holding‘in Genel Müdürü Evrim Karayel “Devletimiz, ilk kez ev almak isteyenlere bu yıl geri ödemesiz 30 bin liralık destek sunacak. Destekten faydalanmak isteyenler, en yakın banka şubesine kimlik belgesi ile giderek, konut hesabı açıyorlar. Bu hesaba tek seferde toplu para yatırma hakları var. Daha sonra ise belirlenen aylık tutarlarla düzenli ödeme yapmaları gerekiyor. Belirlenen sürenin ardından da yapılan birikime göre katkı alınıyor. Konut Hesabı uygulamasında 5 yıl birikim yapan kişilere ilk evlerini aldıklarında 30 bin liralık destek sunuluyor.” açıklamalarında bulundu.

Sektörde hareketlenme yaratacak

Firma adına konuşan Karayel, devletin bu son desteğinin alternatif gayrimenkul sektöründe hareketlenme yaratabileceğini kaydetti. Yatırımcılara çağrıda bulunan Evrim Karayel, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Öğrenci evi projesi Univa‘nın en uygun yatırım olduğunu kaydeden Karayel, Türkiye’deki yatırımın kâra dönüşme süresinin ortalama 25 yıl olduğunu ancak Univa’ya olan yatırımın dönüş süresinin 8 yıldan başladığını kaydetti.

Genel Müdür, bu desteğin öğrenci evleri satışlarına yansıyacağını kaydetti.

Devletin ilk kez konut satın alacaklara yönelik desteği değerlendiren Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, “Yatırımcılar çok iyi düşünüp karar vermeli. Gayrimenkul projelerinin sunduğu avantajları karşılaştırmalı. Türkiye’de bir ilke öncülük ederek inşaat sektöründe yeni bir yatırım modelini hayata geçiren Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa bu kapsamdaki en ideal yatırım. Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımının ortalama geri dönüş süresi 25 yıllara kadar çıkıyor. Univa projelerinde ise bu süre 8 yıldan başlıyor. Devletimizin sunduğu bu desteği; hem projelerdeki avantajlarımız hem alım noktasında getirdiğimiz kolaylıklar hem de geri dönüş süresinde sunduğumuz ayrıcalıklarla daha da artırıyoruz. Bu kapsamda söz konusu desteğin öğrenci evi projelerindeki satışların yükselişe geçmesini sağlayacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.