Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

İmamoğlu’ndan asgari ücretlilere ev müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Silivri 3. Etap Kura Çekiliş Töreni’nde yeni bir projenin müjdesini verdi. Silivri 4 projesini duyuran İmamoğlu, asgari düzeyde geliri olan yurttaşların da bu projeden konut alabileceklerini bildirdi. Söz konusu proje hakkındaki açıklamalar, önümüzdeki hafta KİPTAŞ tarafından yapılacak.

Törende söz alan İBB Başkanı İmamoğlu, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt‘a yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Çekilişini yaptığımız konutların bir bölümünü haziran ayında teslim edeceksiniz. Biz, oraya gelen hemşerilerimize ve yakınlarına, Türkiye’deki asgari ücret sınırını dikkate alarak, en asgari seviyede geliri olan insanlarımızın bile hayal edebileceği, gelirleriyle ev alabilecekleri bir proje konseptini, Silivri 4 projesini duyuralım. Hem ekonomik anlamda hem birtakım moralsizliklerle boğuştuğumuz bu günlerde biz; insanımıza, sektörlerimize doğru yolla, doğru yöntemle, doğru model üreterek, kaliteli, nitelikli iş üreterek insanlara umut olmayı başaralım. Bugün kuralar çekelim, bayram müjdelerini ailelerine ulaştırmış olalım. Önümüzdeki hafta, insanlarımızı, toplumumuzu, ‘Bu koşullarda bile imkan elde edilebiliyor’ umuduyla besleyelim. Bu bizim sorumluluğumuzdur. İnşallah İstanbul’umuza önümüzdeki hafta bu müjdeyi KİPTAŞ vasıtasıyla vereceğiz. Arkadaşlarımız buna hazırlık yapacaklar.”

Ödemeler ertelendi

Törene, Belediye Başkanı İmamoğlu’nun yanı sıra İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, İBB Başkan Danışmanı ve Sözcüsü Murat Ongun, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yıldız ile KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da katıldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Kurt, kura çekimi öncesinde, Silivri 3. Etap projesinden daire satın alma hakkı kazanan yurttaşların ödemelerini ertelediklerini söyledi. Pandemi döneminde böyle bir uygulamaya giden ilk kurum olduklarını belirten Ali Kurt, nisan ve mayıs ayına ilişkin ödemelerinin iki ay ertelendiğini aktardı.

Kurt, ayrıca, “Bu uygulamadaki amacımız hem kira hem taksit ödeyen vatandaşlarımızın yükünü hafifletmekti.” diye konuştu.