Kategoriler
Ekonomi Gündem

İmamoğlu’nun danışmanları ne kadar maaş alıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanları bu yıl itibariyle 10 bin 431,79 lira maaş alıyor. İBB Meclisi Belediye Başkanı’nın danışmanlarının maaşını belirledi. Danışmanların maaşlarının bu yıl, geçen yıla oranla düşük olması dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl İBB Belediye Başkanı’na danışmanlık yapan personellerin aldığı maaş brüt 10 bin 557,96 lira iken bu yıl brüt 10 bin 431,79 liraya düştü. Bu maaş, vergi ve SGK kesintilerinden sonra yaklaşık 7 bin liraya denk geliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başkan danışmanları 2017 yılında 7 bin 765,72 lira maaş, 2018 yılında 8 bin 775,62 lira maaş, 2019 yılında ise 10 bin 557,96 lira maaş aldı.

Danışman maaşları nasıl belirleniyor?

Ekrem İmamoğlu’nun danışmanları bu yıl, 10 bin 431,97 lira maaş alacak. Kesintilerle beraber bu rakam 7 bin lira civarına denk gelirken geçtiğimiz yıl İBB‘nin danışman maaşları brüt 10 bin 557,96 liraydı. Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi’ne göre başkan danışmanlarının maaşları ilgili belediyenin meclisi tarafından kararlaştırılıyor.

Söz konusu maddenin ikinci fıkrasında büyükşehir belediyelerinin genel sekreterine ödenen maaşın brüt miktarının en fazla yüzde 75’i danışmanlara ödenebilir. Bu brüt ücreti ise belediye meclisi belirler. Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi’nin ikinci fıkrasında “Danışmanlara her türlü ödemeler dahil, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterine ödenen brüt aylık miktarının yüzde 75’ni aşmamak üzere Belediye Meclisinin belirlediği miktarda brüt ücret ödenir.” hükmü bulunuyor.

İBB Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na “Başkan Danışmanlarına 2020 yılında ek’li teklifte belirtilen 10.431,79 TL. brüt ücret ödenmesi uygun görülmüştür.” ifadesiyle sunulan rapor, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Îmamoğlu’nun danışmanları kimler?

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevli üç danışmanı bulunuyor. Danışmanlarından biri “Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler” biriminde görevli Murat Ongun, “İştirak Şirketleri Yönetimi ve Mali İşler” biriminde görev yapan Başkan Danışmanı Ertan Yıldız, diğer bir danışman ise Yiğit Oğuz Duman. Duman, “İnsan Kaynakları ve Organizasyon Yönetimi” biriminde faaliyet gösteriyor.