Kategoriler
Emlak Haberleri

İmar Barışı için ek süre talebi

31 Aralık 2018 tarihinde başvuruları sona erecek olan imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor. Bakanlığın süreyi hazirana kadar uzatmasının, başvuruların 10 milyonu bulduğu düşünüldüğünde, yeni bir süre uzatımı kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ruhsatsız ve ruhsat sorunu olan yapılan kayıt altına almak amacıyla başlattığı İmar Barışı için sona giriliyor. Yeni bir ek süre uzatımı olmazsa, başvuru ve ödemeler için son bir hafta kaldı. İmar barışı için kamuoyunun beklentisi de sürenin yerel seçim sonuna, yani nisan başına kadar uzatılması yönünde.

Beklenti sadece bununla da sınırlı değil. Ödemelerde vatandaşlar taksitlendirme de istiyor. Yüklü ödemelerin taksitlendirilmesini talep eden vatandaşlar, bu konuda bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

Ayrıca bütce görüşmeleri sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, İmar Barışı süre uzatımı ile ilgili soruya “Uzatılacak diye biliyorum ama teyit etmeye çalışıyorum” dedi.