Kategoriler
Emlak Haberleri

İmar Barışı Kredisi veren bankalar

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve İmar Affı olarak adlandırılan 31 Aralık 2017 tarihinden önce imara mevzuatına aykırı ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olarak inşa edilen yapıları kayıt altına almayı amaçlayan uygulama ile ilgili bazı bankalar İmar Barışı Kredisi vermeye başladı.

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan İmar Barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. Talebin yoğun olması üzerinde bazı bankalar da İmar Barışı’na özel kredi vermeye başladılar.

İlk olarak Vakıfbank İmar Barısı Kredisi vermeye başladı. Vakıfbank 48 aya kadar vade ve 2.000 TL ile 20.000 TL arasında İmar Barışı kredisi vermeye başladı.

Ardından Şekerbank’ta İmar Barışı’na özel kredi vermeye başladı. Şekerbank’ta 60 aya kadar varan vade ve bu vadelere göre değişen faiz oranları ile 30.000 TL’ye kadar İmar Barışı Kredisi vermeye başladı.

Türkiye Finans Bankası ise İmar Barışı Finansmanı adı altında İmar Barışı kredisi vermeye başladığını açıkladı. Türkiye Finans Bankası İmar Barışı Kredisi’nde 12 aydan 48 aya kadar varan farklı vade seçenekleri ve vadelere göre değişen farklı faiz oranları ile 20.000 TL’ye kadar kredi kullanma imkanı sunuyor.

İşbankası ise İmar Barışı ve Kamu Borcu Kredisi adı altında İmar Barışı kredisi veriyor. İşbankası  imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesine yönelik nakit ihtiyacı karşılamak için 60 aya varan vade seçenekleri ve vadelere göre değişen faiz oranları ile 30.000 TL’ye kadar kredi kullanma imkanı sunuyor.

Son olarak da Halkbankası İmar Barışı Destek Kredi adı altında İmar Barışı Kredisi vermeye başladı. Halkbank, İmar Barışı Destek kredisinde 48 aya varan vade ve vadeye göre değişen faiz oranları ile 30 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlıyor.