Kategoriler
Emlak Haberleri

İmar Barışı süreci 6 ay daha uzatıldı

31 Aralık 2018 tarihi itibarı ile sona erecek olan İmar Barışına başvurularında yeni bir gelişme yaşandı. Tüm Türkiye’yi yakından ilgilendiren İmar Barışı süreci ile ilgili süre uzatımı yapılacağı büyük ilgi uyandırdı.

Bugün sona erecek olan İmar Barışı Başvuru sürecinin 6 ay daha uzatılacağı açıklandı. İmar Barışı sürecinin uzatılması ile ilgili ayrıntılı açıklama Bakan Kurum’dan geldi.

Bakan Kurum Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine İmar Barışı’na başvuruları 15 Haziran 2019’a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarihi 30 Haziran 2019 olarak belirledik.” dedi.

İmar Barışına şimdiye dek 9 milyon 500 bin kişi başvuru yapmıştı. İmar Barışı’na yapılan başvurular sonrası 14 milyar liralık gelir elde edilmişti. 2018 yılı Haziran ayında başlayan İmar Barışı uygulaması ilk olarak 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecekken daha sonra 31 Aralık 2018 tarihine kadar süreç uzatılmıştı. İmar Barışı uygulaması ruhsatsız ya da ruhsata aykırı ek inşaat alanı olan yapıları kapsıyor.