Kategoriler
Proje Haberleri

İmar Barışı’yla ilgili uyarılar

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, İmar Barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Çolak, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun seçici 16. maddesi ile başlayan İmar Barışı’nın 31 Aralık itibarıyla sona ereceğini söyledi. Çolak, “Müracaat süresinin kesinlikle uzatılması ve ödenecek meblağın taksite bağlanması gerekiyor. Çünkü hem vatandaşın ne yapacağını tam anlamıyla öğrenememesi hem de ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak imar barışının en az 5-6 ay daha uzatılması ve peşin ödenmesi gereken paranın da vatandaşı rahatlatmak amacıyla takside bağlanması hayati derecede önemli” dedi.

Ali Faruk Çolak, ödemesi yapılmış Yapı Kayıt Belgelerinde bile hatalara rastladıklarını belirtti. Çolak, “Yapı Kayıt Belgelerinin hatalı bilgileri çermesi, ‘belgenin iptal edilmesi’, ‘yatırılan paraların iade edilmemesi’ ve beyanda bulunan vatandaşlarımızın ilgili tebliğde yer alan ‘5237 sayılı TCK’nın 206’ncı maddesi uyarınca suç işlemesi’ gibi olumsuzlukların yaşanacağı açıktır. Tamamıyla vatandaşımızın beyanı ile gerçekleştirilen imar barışı sürecinde HKMO Bursa Şubesi olarak sorumluluk anlayışımızla uyarılarımızı yapmayı önemsiyoruz” diye konuştu.