Kategoriler
Toki Haberleri

İnegöl’ün Millet Bahçesi projesinde iş adamlarının desteği alınacak

İnegöl’ün gelişimi için çalışmalarını aralıksız sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, çabalarını Ankara’ya taşıdı. 81 il geneline yayılan Millet Bahçesi projesinin İnegöl kısmı için, İnegöllü iş adamı Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız yapımı üstlendi. Baba-oğul sahip oldukları Starwood Orman Ürünlerinin park yapımını üstlendiğini öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, iş adamlarına teşekkürlerini sundu.

İnegöl’ün bir Millet Bahçesi olacak

Ankara’da basına verilen demeçlerde İnegöl’ün gelişim sürecine dair bilgiler aktarıldı. Kente Millet Bahçesi projesi kazandırmak için çalışmalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, kent genelinin ihtiyaçlarına dair bir dosya hazırlığına girdiği belirtildi. Daha sonra Cumhurbaşkanına sunulan bu dosyada ilk projenin Millet Bahçesi olduğu görülmüştür. Bahçe için tescil ve tahsis işlemlerinin tamamlandığı bilgisini aktaran Milletvekili Gürel, projenin son aşamasına geçtiklerini duyurdu. Hedefte Cumhurbaşkanına dosya içerisinde iletilen projeleri bir an evvel hayata geçirmek olduğunu söyleyen Milletvekili; kente dair bilgileri bizzat Cumhurbaşkanına iletti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen projede, nihayet İnegöl’ün istenilen gelişim süreci başlatılacak.

İlk hedef bahçe projesi oldu

Göreve geldiği günden bu yana daima Millet Bahçesi projesi için çaba gösteren Gürel, bizzat Cumhurbaşkanından destek istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından güzel karşılanan Gürel, Bursa kadar İnegöl’e de dikkat çekebilmiştir. Son gelişmelerin ışığında Cumhurbaşkanının onayından geçirilen proje için bakanlıkların ortak çalışacağı duyuruldu. Dosya halinde sunduğu projelerinin tam not aldığını gören AK Partili Milletvekili ise, İnegöl’ün Millet Bahçesi için kolları sıvadı. Her hafta ilgili bakanlıklar arasında görüşmelerde bulunan Gürel’in, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Bilim ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile düzenli toplantılar sürdürdüğü biliniyor. Bir araya gelinen zaman diliminde istişarede bulunan taraflar, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanına proje üzerindeki son gelişmeleri aktardılar. Burada Gürel’in, Cumhurbaşkanına teşekkür ettiği görüldü.

“Kabına sığmayan kent”

AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. İnegöl’ü ‘kabına sığmayan kent’ olarak tanımlayan Gürel, bu tanıma uyacak projeleri hayata geçirme isteğinden bahsediyor. İnegöllü olduğu için kentin ihtiyaçlarını yakından takip eden ve taleplerini bilerek, açıklarına göre hareket eden milletvekili, vatandaşların hayalini yerine getirecek. İnegöl’ün daha fazlasını hak ettiği konusundaki görüşlerini açıkça söyleyen AK Partili Milletvekili, “Cumhurbaşkanımız ile fikrimizi paylaştık. Konu Bursa ve İnegöl olunca Cumhurbaşkanımızın ne düşündüğünü kestirmek zor değil. Çalışma desteğini aldıktan sonra gerekli hareketi kazandırdık. Sağolsun bu süreçte bakanlarımız da konuyu yakından takip etti. Yasal süreçler ve teknik aşamalardan geçen projenin son hali Cumhurbaşkanı onayından geçirilmiştir. Artık İnegöl’ün prestij projesi için gün saymaktayız. Bundan sonra da inşallah aynı gayret ve inançla, Sayın Cumhurbaşkanımıza diğer projelerin süreçlerini tamamlar, hayat vermek için ekstra gayret göstereceğiz” dedi.

Projeyi Yıldız ailesi üstleniyor

Millet Bahçesi projesinin onayı alındıktan sonra Türkiye’nin önde gelen iş adamlarından birisi olan Starwood Ailesi destek vereceklerini açıkladı. Vekil Gürel ile bir araya gelen aile, İnegöl’e katkıda bulunmaktan son derece memnun. Değerli iş adamı Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız’ın bahçe projesinde yapımı üstleneceği kesinlik kazandı. Konu hakkında açıklamada bulunan Vekil, “Daha önce Sultanahmet Camisi’nin restorasyonunu üstlenen aileye ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendileriyle birlikte Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettik. Başkanımız aileyi yakından tanıyor, bu bizi ziyadesiyle mutlu etti. Umuyorum ki, bahçemiz tamamlandığında Marmara bölgesinin en popüler yerlerinden birisi olacak” diye konuştu.

Benzer haberlere göz atmak için tıklayınız.