Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

İnşaat demiri fiyatları yüzde 116 oranında arttı

İnşaat demiri son 1 yılda yüzde 116’lık bir fiyat artışı yaşamıştır ve bu durum inşaat sektörünü zor duruma sokmuştur. Bu maliyetteki öngörülemez artışlar konusunda bakanlık ve ilgili kurumlar ile görüşme yapıldığında Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren bu konu hakkında açıklama yapmıştır. İnşaat sektöründe son 1 yılda kaydedilen yüzde 116’lık fiyat artışı enflasyon ve ya kur artışı ile açıklanamaz. Fiyatların bu düzeyde kalması halinde ekonomik konut üretimi mümkün olamayabilir. Bu nedenle mevcut fiyat farkı uygulaması ile kamu yatırımı projeleri de aksayabilir. Eren, etkin ve adil bir fiyat farkı düzenlenmesine ihtiyaç vardır, açıklamasında bulundu.

İnşaat Sektöründe Beklenmeyen Artışlar

İnşaat sektörü son 1 yılda yüzde 116’lık bir fiyat artışı yaşamıştır. Bu nedenle oldukça zor bir duruma sokmuştur. Gelişmeler ekonomik konut üretimi ve kamu yatırımı projelerinde sert bir biçimde etki etmekte ve üretimi durdurma raddesine getirmektedir. Bu konu hakkında Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren açıklamalarda bulunmuştur. Ayrıca sektörle karşı karşıya kaldığı sorunları tek tek belirterek gündeme sunmuştur. Salgınının etkileri ek olarak son dönemde sektöründe yaşadığı mali sıkıntılar üretimi durdura bileceğini de söyledi.

İnşaat Demiri Artış Yaşıyor Ek Tedbir Alınması Gerekiyor 

Maliyetlerin fazlalaşması ve sektörde artan sorunların çözümü ile ilgili bakanlık ve ilgili kurumlarla görüşmeler yürütülmüştür. Bu durumda ek tedbir alınması için görüşmeler sürmektedir. Bu konu hakkında Erdal Eren açıklamada bulunmuştur. Yüksek fiyat artışları 200’ü aşkın iş kolu ile doğrudan bağlantılı olan sektör çöküş yaşayabilir. Ayırca bu nedenle acilen ek tedbir alınması hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Salgının küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri sektöründe yansımıştır. Bu nedenle ek tedbir oldukça gereklidir. İnşaat sektöründe bu artış genel olarak konut yapımında duraklamalar yaşatmıştır. Genel olarak ek tedbir alınmaları bu konuda gereklidir. İnşaat demirlerindeki artış ciddiye alınarak takip edilmeli ve sektör kontol altına alınmalıdır.

Bu şekilde İnşaat demirlerindeki akıl almaz artışı ve bu artışın getirdiklerini açıklayabiliriz. Gündemi takip ederek alınan tedbir ve fiyatlardaki değişikliklerden haberdar olmanız için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…