Kategoriler
Gündem

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nden şantiyeler için özel istek

Koronavirüs (covid-19) salgınının her geçen gün artmaya devam ettiği Türkiye’de, çalışma hayatını aralıksız sürdüren şantiyelerin durdurulması talebi İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nden geldi.

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nden gelen bu özel talebe göre, çalışma hayatına ara vermeden devam eden şantiyelerde aralıksız çalışan işçiler için; işçi sağlığı ve güvenliğinin gözetilmesi istendi. Koronavirüs salgınında vaka sayısındaki artış hız kazanmaya devam ederken, bu süreçte ülke çapında yeni kararlar alınmış ve uygulanmaya koyulmuştu.

İşçi sağlığı ve güvenliği unutulmamalı

Özellikle AVM, belediyelere ait iş yerleri, kurumlar, berberler ve kuaförler gibi pek çok sektörün kepenk kapattığı sıralarda şantiyeler aralıksız çalışmaya devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Topçu, özellikle işçi sağlığı ve güvenliği için alınan tedbirler arasına şantiyelerin unutulmaması gerektiğini hatırlattı.

Sözlerine “işçilerden gelen istekler doğrultusunda şantiyeler durdurulmalı” diye ekleyen Topçu, pek çok sorumluluğun şantiye şeflerine, iş sağlığı uzmanlarına ve işverenlere ait olduğunu söyledi.

Sürekli temas halinde bulunan işçilerin hijyen açısından ellerini yıkamaları gerektiğini ancak çalışma ortamı koşullarının buna elverişli olmadığını ve alınan tedbirler arasında şantiyelerin olması gerektiğini hatırlatmış oldu.

Koronavirüs (covid-19) salgınında son durum nedir?

22 Mart 2020 tarihiyle Sağlık Bakanı’nın sosyal medya üzerinden duyurmuş olduğu toplam hasta sayısının 1.236 olduğu belirlendi. Bugüne kadar toplam 20.345 test yapılmış ve bu kişilerden 1.236’sına tanı konulmuştur. Hepsi yaşlı olmak üzere 30 hasta hayatını kaybetmiştir.