Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektörü 2021 yılı ikinci yarısından umutlu

2020 yılında Çin Wuhan kentinde ortaya covid-19 koronavirüs dünyada bulunan bütün devletlerin ekonomilerini olumsuz yönde etkilemiştir. En çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü gelmektedir. 2020 yılında inşaat sektöründe çok ciddi daralmalar meydana gelmiştir. 2020 yılın ortalarında faiz oranlarındaki düşüşler sayesinde biraz toparlanma eğilimine girse de döviz kurlarındaki yükseliş inşaat sektörünü çıkmaza sokmuştur. İnşaat sektöründe yer alan firmalar da pandemiden etkilenmiştir. Pandemi döneminde Şua İnşaat sektörün içinde bulunduğu olumsuz durumdan az kayıplarla projelerini sürdürmüştür.

İnşaat sektörünün beklentileri

Günümüzde inşaat sektöründe bir sürü firma ve çalışan insanlar bulunmaktadır. Türkiye’nin önemli inşaat firmaları arasında bulunan Şua İnşaat 30 yıla yakın sektörde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Şua İnşaat yönetim kurulu başkanı da yaptığı açıklamada pandemi döneminde insanlar daha çok az katlı ve bahçeli evleri tercih ettiğini dile getirmiştir. İnşaat sektöründe yer alan bütün firmalar gibi Şua İnşaat da 2021 yılı için umutlu bir bekleyiş içinde olmuştur. Şua İnşaat pandemi döneminde bile faaliyetlerine devam ederek birçok projeye imza atmıştır. Şua İnşaat yönetim kurulu başkanı 2021 yılında tüketiciler açısından olumlu yanları olacağını belirtmiştir. Konut fiyatlarının düşük düzeylerde seyredeceğini gibi öngörülerde bulunmuştur.

İnşaat sektörünün canlanması için neler yapılması gerekir?

Pandemi ve döviz kurlarındaki artıştan dolayı zarar gören inşaat sektörünün tekrar yükselmesi bir takım iyileştirmeler yapılmıştır. İyileştirmeler tam anlamıyla verimli olamamıştır. Döviz kurlarındaki yükseliş faiz oranlarının da yükselmesine neden olmuştur. İnşaat sektörünün tekrar canlandırılması için Şua İnşaat bir takım önerilerde bulunmuştur. Şua İnşaat yönetim kurulu başkanı faiz oranlarının 1,10 gibi seviyelerde olmasını gerektiğini açıklamıştır. Aynı zamanda Ortadoğu ve Asya ülkelerinden yatırımcı çekmek gerektiğini dile getirmiştir. Pandemi döneminin getirmiş olduğu yaşam şekline uygun fazla katları olmayacak komutların yapılmasına teşvik edilmesi gerektiğini dile getirmiştir.

Exit mobile version