Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat Sektörü projeleri yeniden yükselişte

İnşaat sektörü, 2018 yılından itibaren daralma eğilimindeydi. Kovid-19 salgını ve salgının etkisinin sürmesi sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yatırımlar azalmıştı. 2021 yılında dünyanın normalleşme sürecine geçmesiyle ülkemizde de inşaat sektörü yeniden yükselişe geçti. TUİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları mayısta bir önceki yıla göre artış görüldü. Bunun sonucunda bu yıl yüzde 16,2 artarak 59 bin 166 oldu. İstanbul ili 11 bin 356 konut satışı ve yüzde 9,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Onun ardından Ankara 5 bin 653 konut satışı ve yüzde 9,6 paya sahip oldu. Ardından İzmir, 3 bin 298 konut satışı ve yüzde 5,6 pay aldı.

İnşaat Sektörü belirgin bir hızda ivme kazanıyor

Union İstanbul Ceo’su İrfan Erkmen konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Erkmen, “İnşaat sektörü bir önceki yıla oranla 2021de daha rahat girdi. Bunun en belirgin sebeplerinden biri de 2020’de  konut satışlarını destekleyen kredi olanakları neticesinde gelen yoğun taleplerin olmasıydı. Bunun sonucunda, likidite olanaklarının pozitif yansımasıyla hareketlenmeler inşaat üretim bandına da yansıdı. Yılın kalan yarısında, aşılamanın olumlu sonuçlanmıştı. Böylece yasakların temmuzdan itibaren kalkmasıyla beraber, ülke genelinde ekonomik hareketlenmelerin belirgin bir hızda ivme kazanacağını öngörmemiz yanlış olmayacaktır.” dedi. Ayrıca Erkmen “konut tarafında kredi faiz oranlarının düşürülme beklentisinin olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasıyla tüketicilerin alımlara ağırlık vereceği gerçeği, sektörün büyük oyuncuları tarafından kabul görüyor.” diye konuştu.

Dijital Yatırımda Danışmanlık Hizmeti

Erkmen, “Konut satışlarını en çok etkileyen faktörlerden biri de projenize dijital yatırım yapmaktan geçiyor” dedi. Ayrıca, “İnşaat Sektörü projelerinde faaliyet gösteren birçok markaya Union İstanbul olarak dijital danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Bu kapsamda reklam ve medya planlama, strateji geliştirme, proje yönetme kısımlarında destek oluyoruz. Türkiye’de yaklaşık 200 farklı iş alanına doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan inşaat, reklam ve medya dünyasına da dokunuyordu. Pazarlamada; markalama, hızlı satış odaklı söylemlerini hedef kitlesine ulaştırmak için birçok farklı kanalı kullanma gayretinde. Ayrıca Pandeminin ağır baskılarının azalmaya başladığı şu günlerde, önemli hareketlenmeler gözlemlemekteyiz. Yukarı yönlü devam edeceğine kesin gözle bakılan koşulları, fırsata çevirmek anlamlı olacaktır. İnşaat sektörü güven endeksinin, 2021 Ocak itibariyle artan oranda yüzdelik rakamları yorumumu destekliyor olacaktır.” dedi

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version