Kategoriler
Ekonomi

İnşaat sektörü yüzde 3.5 oranında küçüldü

Türkiye Müteahhitler Birliği Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 01 Mart 2021 tarihinde açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi. Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından inşaat sektörü ile ilgili yapılan açıklamada sektörün 2020 yılında yüzde 3.5 oranında küçüldüğü belirtildi.

Birlik tarafından yapılan açıklamada ekonominin lokomotifi olan bu sektörün yüzde 3.5 oranında küçülmesi bazı tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Yüzde 1,8 büyüme memnuniyet verici

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2020 yılı büyüme rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlar doğrultusunda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün bazı açıklamalarda bulundu. Yenigün yaptığı açıklamada  korona virüs nedeni ile küresel ekonomide 2020 yılında küçülme beklenirken, tam tersine bir sonuç çıkması ve bu süreçte yüzde 1.8 büyüme olmasını memnuniyet verici olduğunu belirtti. Sektörün yüzde 3.5 oranında küçülmesi,  inşaat sektörü ilgili bazı tedbirlerin de alınması gerektiğine dikkat çekti.

Mithat Yenigün yaptığı açıklamanın devamında “Nitekim, yaşanmakta olan sıkıntılar sektörün istihdam potansiyeli ve 200’den fazla alt sektöre yarattığı talep nedeni ile ekonominin genelinde de yansımalar mevcuttur. Son zamanlarda yapılan mali yükü artırıcı ve nakit pozisyonları üzerinde etkili vergi düzenlemelerinin, bu çerçevede gözden geçirilmesinde fayda görüyoruz.” dedi.

Ekonomi ve hukuk alanında atılacak adımlar önem taşıyor

Yenigün, önümüzdeki süreçte pandeminin etkilerinin azalması, normalleşme ile ilgili bazı adımların atılması ile birlikte Türkiye ekonomisindeki büyümenin devam etmesini beklediklerini belirtti. Aynı zamanda hükümetin ekonomi ve hukuk alanında atacağı adımlarında bu süreçte büyüme anlamında büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.