Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektöründe yeni trend minimalist mimari oldu

İnşaat sektöründe pandemi etkisinin kısa zamanda geride bırakıldığından söz eden Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu üyesi Osman Dağ, gerekli açıklamaları yaparak önemli detayları aktardı.

İnşaat sektöründe salgın hastalık süreci

Geçtiğimiz haziran ayında kamu bankalarınca uygulanan düşük faizli konut kredi dönemi inşaat sektörüne yeniden hareketlilik kazandırmıştı. Pandemi sürecinde olumsuz etki altına giren inşaat sektöründe durumların değişmeye başladığını söyleyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu üyesi Osman Dağ, olumsuz etkinin kısa zamanda atlatıldığını belirtti.

Konut kredilerinin en büyük getirisinin inşaat sektörü üzerinde olduğu bilinirken, Osman Dağ sektörün son durumu hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Alıcı tarafların bir zamanlar ertelediği alım isteklerinin yeniden canlandırılmasıyla birlikte sektörde hızlı bir yükselişe sahne olunduğu görüldü. Konu hakkında konut stoklarının erime noktasına geldiğini bildiren Dağ, gelecek yıldan itibaren yeni konut projelerinin hayata geçirilmesini beklediklerini ifade ediyor. Talep artışıyla birlikte satışlarda hız kazanılmasının doğal olacağı süreçte, asıl talep yurt dışından gelecek.

Minimalist mimari yeni trend oldu

İnşaat sektöründe değişimin yakalandığı bir yıl olan 2020’nin bir diğer getirisi mimarinin üzerine oldu. Minimalist mimari anlayışının gelişmeye başladığı son dönemlerde, ergonomik yapılar dikkat çekiyor. İnsanların giderek mikrolaştığını belirten Osman Dağ, minimalist mimarinin bu nedenle ortaya çıktığından bahsetti.

Kısa zamanda küresel anlamda olumsuz etki yaratan koronavirüs (Covid-19) hastalığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildiğinde tedbirler devlet tarafından yeniden şekillendirilmiştir. Sağlık kadar diğer iş kollarında da yükseltilen tedbir uygulamaları inşaat sektörüne de yansıtıldı. Uluslararası sınırların kapatıldığı dönemlerde dijital yaşamın başlamasının ardından işinde özveriyle çalışanlar sektörde rekor satışları beraberinde getirdi. Haziran ayında başlatılan düşük faiz kredileri ise olumsuz durumun etkilerini kısa zamanda silmiştir.

Dağ, Türkiye’ye ve projelere olan inancının artarak devam ettiğini belirtiyor. Sektör içerisinde 27 yıllık bir geçmişe imza atan ve pek çok markalı konut projesiyle yerini koruduklarını ifade eden Osman Dağ, Türkiye’nin en çok konut üreten ikinci firma olduklarını açıkladı. Bunun üzerine ödüle layık görülen firma yatırım sürecine hız kaybetmeden devam ediyor. AVM üretiminde büyük roller üstlenen firmanın, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerini sürdürdüğü bilinmektedir. Uluslararası projelere imza atan Yapı, aynı zamanda otel işletmeciliği ve otomotiv sektörüne yatırım yapmaya devam edeceklerini duyurdu.