Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektörünü tersine göç hareketlendirdi

1 yıldır tüm dünya etkisine olan koronavirüs pandemisi birçok rutinimizi değiştirmemiz de sebep olmuştur. Tersine göç inşşat sektörde yeni bir adım başlatmıştır. Apartmanlarda yaşayan insanların hem fiziksel hem de sağlık açısından olumsuz etkilere sebep olmuştur. Şehir hayatından sıkılanlar ise daha ferah ve kendi alanını oluşturan küçük yerleşim yerlerine gitmeye başladı. Büyük şehirlerdeki kırsala olan tersine göz bu bölgelerdeki yeni inşaat projelerinin başlamasına da sebep vermiştir. Sektörde hareketlilik getirilmiştir. Müstakil tek katlı evlerde ve villalar da büyük ilgi gördüğü söylenebilir.

İnşaat Sektörünün Yeni Alanındaki Projeleri

İnşaat sektörü online pazar yeri ve kariyer platformu workindo Erhan Kocabaş bu konu hakkında bir açıklama yapmıştır. Yaşanan tersine göç sektörünü etkilerini yorumlamıştır. İnsanların çok uzun zamandır başına gelmeyen bir sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirtmiştir. Bugün her alanda yepyeni bir dönüşüm yaşandığını da kendi sektörü açısından belirtmiştir. Özellik ve teknoloji ve dijitalleşme açısından da büyük gelişmeler yaşanmıştır. Bazı sektörlerin eve çalışma sistemlerini geçerek toplantıların dijital platform üzerinden yapmaya başladıklarını belirterek iş görüşmelerinin online yapılmaya başlandığını söylemiştir. Workindo olarak bir inşaat sektörünün bu dönüşüme katkı sağlayarak yeni gelişmelere açık olduğunda belirtmiştir.

Tersine Göç İnsan Hayatına Etkisi

Annemin etkisi ile insanların yaşam tarzlarının da büyük bir değişiklik olduğunu görüyoruz. Büyükşehirlerin yoğunluğu ve stresi bunalan özellikle evden ve çalışabilen beyaz yaka denilen küçük yerleşim yerlerine gitmeye daha uygun görmüştür. Haliyle de ki bölgelerde özellikle inşaat alanındaki hareketlilikler bu şekilde başlamıştır. Minimal daha yeşil alanlı fazla olan mümkünse havuzlu olan müstakil ve tek katlı villa tipi evleri ilgi büyüktür. Bu durumda müteahhitler bölgelerde yeni projeler yaratmaya ve şekillendirmeye başlamışlardır. Sektöre yeni bir hava gelmiştir. Bu şekilde yapılan yapıların doğa şartlarına uygun ve doğaya zarar vermeden yapılması da büyük önem taşımaktadır.

Gidenlerin de genellikle ülkenin Güney bölgelerini tercih ettiğini belirtmişlerdir. Beyaz yaka denilen kısmın bu tersine göç sayesinde inşaat sektörüne yeni bir hava getirdiğini söyleyebiliriz. Sizlerde bu yoğun stres ve gerginlik olan pandemi dönemlerinde kendinizi biraz daha evinize ait hissederek yaşamımıza katkı sağlamak için bu villa tipi evleri tercih edebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version