Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaat sektörünün 2021’deki büyüme beklentisi yüzde 4’e çıktı

İnşaat sektörünün yüzde 4 büyüyeceğini açıklayan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2021 yılında sektöre dair geliştirilen öngörüleri aktardı. Buna göre; inşaat sektörünün büyümesiyle başlayan süreç, inşaat malzemeleri sanayisinde de yüzde 6-7 civarındaki gelişimiyle devam edecek.

İnşaat sektörünün seyri olumluya mı dönüşüyor?

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2021 yılında inşaat sektörüne dair beklentileri geliştirdiklerini açıkladı. Yeni bir yılın başlangıcı olarak inşaat sektörünün seyrini yüzde 4 büyüme ile devam ettiren Küçükoğlu, inşaat malzeme sanayisinde de büyüme beklediklerini belirtti. Dernek üzerinden yapılan açıklamayla sektöre hizmet verenlere seslenen başkan, “2021’in ikinci çeyreği itibariyle salgın hastalığın küresel boyutlu etkisinin azalacağını düşünüyoruz. Hastalığın gelişi gibi gidişi de sancılı bir süreç olacak. Yaşanacak talep coşkusuyla arz-talep dengesizliğinin sancıları başlayacak ve global enflasyon sorununu yönetmek gibi görevlerimizin olacağını şimdiden görmemiz gereklidir” dedi.

2020’de beklenmeyen gelişmeler yaşandı

İnşaat sektörünün 2020’de yüzde 8 büyümesi hizmet alanında çaba sarf edenlere umut oldu. Sektörün bu yılı büyümeyle geçireceği haberi, yaklaşık 6.8 milyar dolarlık ithalat, 21 milyar dolarlık ihracatla tamamlaması hedefiyle onaylandı. Sektörde yıl içinde artışa geçen performans konut kredilerinin yüzde 1’in altına düşüşüyle üst seviyelere çıkmıştır. Yenileme pazarındaki hareketliliği kamu bankalarının girişimlerinin bir sonucu olarak değerlendiren İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ferdi Erdoğan, şu sözleri söyledi:

“Konut kredilerinin yüzde 1’in altına düşmesinin ardından bir anda beklentinin üzerinde canlılık yaşanmıştır. Pandemi sürecinde evlerinde daha fazla vakit geçirme zorunluluğunda bulunan tüketiciler evlerinin konforsuzluğuyla yüzleşti. Gürültü, yalıtım, damlayan-akan tavanlar, zeminler, boya ve seramik gibi belirli ihtiyaçları erteleyenler, ödenmesi gereken faturalarını beraberinde ekleyince yenileme pazarında ciddi bir talep artışı yaşanmıştır.”

Sektöre dair gelişmeleri takip etmek için tıklayınız.