Kategoriler
Emlak Haberleri

İnşaatlar 48 ayda tamamlanacak

Daha önce yapılan çalışama ile 36 ayda bitirilmesi gereken konut projelerinde yaşanan sıkıntılar doğrultusunda ve yaşanacak olan olası daralmadan dolayı, konut tüketici firmaları rahatlatacak olan yeni bir uygulama için harekete geçen hükümet, belirli kriterler çerçevesinde inşaat bitirme süresini 48 aya uzatmak için çalışma başlattı.

Hem inşaat firmasını rahatlatmayı hem de tüketiciyi korumayı hedef alan bu teslim süresinin uzatılması ile ilgili çalışmanın ilk adımını ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı attı.

2018 yılının Ağustos ayında inşaat sektörü temsilcilerinin bu yönde taleplerini alan bakanlık, gerekli düzenlemeleri yaparak konuyu asıl muhatabı olan Ticaret Bakanlığı’na sevk etti.

Bu bağlamda Ticaret Bakanlığı da talepleri ve piyasadaki koşulları dikkate alarak bir kanun tasarısı hazırlayıp Meclis’e sundu.

Buna göre, inşaat alanı 10 bin metrekarenin altında olan inşaatlar için bitirme süresi 30, 10 ile 15 bin metrekare arasındakiler için 36, 15 ile 20 bin arası için 42, 20 bin metrekarenin üzerindekilerde yapı ruhsatının alınmasından itibaren 48 ay olarak belirlendi.