Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

İnşaatlardaki fiyat farkı düzenlenmesi şart oldu

TÜİK açıkladığı 2021 yılı ile çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirmişlerdir. Sektörde fiyat farkı düzenlenmesi yapılmıştır. Değerlendirmeyi yapan Türkiye Müteahhitler birliği başkanı olan Erdal Eren bu konu hakkında açıklama yapmıştır. Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstünde çıkarak yüzde yedi büyüme sağlamıştır. Ayrıca tüm iş dünyası için bunun memnuniyet verici olduğunu söylemiştir. Bununla birlikte geçen yılın son çeyreğinde yüzde 12,5 daralma gerçekleşmiştir. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün bu yıl ilk çeyreğinin yüzde 2,8’lik büyüme kaydettiğini söylemiştir. Çözüm bekleyen konularda atılacak adımların da sektörün büyümesini daha da artıracağına inançlarının tam olduğunu söylemiştir.

İnşaat sektörü giderek büyüyor

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden biri Türkiye Müteahhitler birliği başkanı Erdal Eren’dir. Bu konu hakkında detaylı açıklamalar sunmuştur. Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı verilere göre 2021 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarının yazılı bir şekilde ile değerlendirilmiştir. Bu durumdan oldukça memnun kalmıştır. Ayrıca geçen yılın son çeyreğinde inşaat sektöründe yüzde 12,5 miktar aldığını hatırlatan Erdal Eren bu durumu detaylı bir şekilde açıklığa kavuşturmuştur. Türkiye ekonomisinin beklentilerin üstüne çıkarak %50 büyüme sağladığını belirtmiştir. Ayrıca bundan oldukça memnun olduğunu da söylemiştir. Bununla birlikte ekonominin inşaat sektörüne bakacak olursak ilk yerin çeyreğinde 12,8’lik bir büyüme kaydettiğini de söylemiştir.

Fiyat Farkı Düzenlenmesi İnşaat Sektörünü Etkisi Altına Almıştır

Dünyayı etkisi altına alan virüs sebebiyle ve pandeminin etkisi ile bu sektör zayıflamış durumdadır. Aşı sürecinin etkili olduğu bu dönemde büyümenin başlayacağı ve bunun ile sürelerle daha da çok arttıracağı belirtilmiştir. Bu süreçte konut alanında ertelenmiş olan talep sektöründe de daha çok canlanacağı belirlenmiştir. Çarkların daha hızlı olması için yatırımlar artmıştır. Ödenekler açıklanmıştır. Bunun yanında maliyetlerdeki ön görünmez artışların önüne geçilmesi büyük önem arz ettiğini de belirtmişlerdir. Kamu projelerindeki muhalefet partisi önüne kaçına bilmesi adına teminen firmalara fiyat farkı ödemesi veya şarta bağlı olmayan fesih hakkının tanınması yapılmıştır. Bu düzenleme artık kaçınılmaz hale gelmiştir.

Bu şekilde inşaat sektöründe fiyat farkı düzenlenmesini kaçınılmaz hale geldiğini görmekteyiz. Sizde inşaat sektöründe olan fiyat farkı hareketlenmesini detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…