Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

İnşaattaki hareketliliğin başlaması hedefleniyor

Pandeminin olumsuz etkisine rağmen konut taleplerinin sürdüğünü belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konut satışları hakkında açıklama yapmıştır. Normalleşme ile birlikte inşaat sektöründe ciddi bir hareketlilik ve yeniliğin yaşanacağını belirtmiştir. Ayrıca bunu destekleyecek en büyük unsurun yüzde 1’in altına çekilecek olan düşük konut kredi faizi olacağını söylemiştir. Bu pandemi süreci sonrasında inşaattaki hareketliliğin başlaması hedeflenmektedir.

İnşaat Alanlarında Konut Çalışmalarına Başlanması Hakkında

Artaş İnşaat yönetim kurulu başkanı Süleyman Çetinsaya pandemi sürecinin de getirdiği olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin konut alımında ciddi bir talep olduğunu dile getirmiştir. Pandemi ile birlikte kırsal alanlardaki konulara talepleri çoğalmıştır. Bu talebinde en büyük unsuru konut kredisi faiz oranı olduğunu belirtmiştir. Gerçekleştiren kampanyaların satış rakamlarının da etkisi olduğu görülmüştür. Normalleşme ile birlikte inşaat sektöründe hareketlenmesi ve yenilik yaşanacağı da bilinmektedir. Bunu destekleyecek en önemli unsur yüzde 1’in altına çekilecek olan düşük konut kredi faizi olacaktık.

İnşaattaki Hareketliliğin Başlaması ile Güvenli Konut Alımı

Ekonominin en önemli parçası olarak inşa sektöründe 2021 yılının aktif bir rol olacağı söylenmektedir. Bu noktada sektörün beklentisi de pandemi kısıtlamalarının kalkarak güvenli konut alımının gerçekleştirilmesidir. Düşük konut kredi faizleri düzenlenecek kampanya ve devlet destekleri ile bu alımın gerçekleşmesini sağlamak mümkündür. Ayrıca hayata geçirilebilecek projelerin 2020 yılının son çeyreğinde konut geliştiriciler tarafından dikkate alınarak incelendiği bilinmektedir.

İnşaattaki Hareketlerinin Başlaması Yabancıların İlgisini Arttırdı

Projelerin yabancıların ilgisini oldukça çektiği belirtilmiştir. Artaş inşaatın projeleri Avrupa Konutları Atakent 4 B, Atakent 4 C, Yaman evler 2. Etap ile İstanbul’da yeni yaşam merkezleri kurulma hedefindedirler. Aynı zamanda Ayazağa-Arıcılar bölgesinde konumlandırılan Avrupa Konutları Çamlı Vadiye de yabancı ilgilerin oldukça çok olduğu belirtilmiştir.

Bu şekilde inşaat sektöründe yaşanan hareketliliğin getirilerini öğrenebilirsiniz. Buna göre alınan kararlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür. Ayrıca pandeminin getirisi ile yasakların konut taleplerinde herhangi bir sıkıntı yaratmamaktadır. Aynı zamanda bu konu talepleri sonucunda da inşaat sektöründe hareketliliği ve yenilikçiliğin başlanacağı da söylenmektedir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…