Kategoriler
Ekonomi

İnternet’ten altın alacaklar dikkat

Son günlerde sanal ortamdan altın alan tüketicilerden şikâyet geliyor. İnternet’ten altın alanların yatırımı boşa gidebilir hatta zarar edilebilir. 

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, İnternet’ten altın alacakları uyardı. Bakal, sanal ortamlardan alınacak Gram, Çeyrek ve Yarım altınların ağırlığında eksiklik olabileceğini aktardı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan TÜKDES Genel Başkanı Bakal, son zamanlarda sanal mecradan altın alan yurttaşların mağdur olduğunu dile getirdi. İnternet’ten alının altının kuyumcuya gösterildiğinde ağırlığının ortaya çıktığını aktaran Bakal, mağdurların şikâyetlerini genelde satın alma işleminden birkaç ay veya birkaç yıl geçtikten sonra dile getirdiğini kaydetti.

Kampanyalara dikkat

Altın fiyatlarının yükselmesiyle tüketicilerin sözde “kampanya” düzenleyen satıcılardan yaklaşık 10 lira daha düşük fiyattan altın satın aldığını, ancak bu ürünlerin sahte değil, ağırlığının eksik çıktığını bildiren Süleyman Bakal “İnşatta demirden çalmak gibi bir durum.” ifadesini kullandı. 

Bakal, şöyle konuştu:

“Çoğumuz İnternet’ten alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Gördüğümüz bir şeyi beğeniyor, bir tıkla kapımıza kadar getirtiyoruz fakat yükte hafif, pahada ağır bir ürün satın alırken İnternet sitesinin ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Altın fiyatlarının yükselmesiyle ‘kampanya’ yazan sitelerden 5-10 lira düşük fiyata altın alanlar daha sonra mağduriyet yaşıyor. Aldığı ürünü kuyumcuya bozdurmaya götürdüğünde gerçek anlaşılıyor. Ürün sahte değil, altın fakat ağırlıkta eksiklik olduğu tespit ediliyor. İnşatta demirden çalmak gibi bir durum.”

“Zarar edebilirsiniz”

TÜKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, tüketicilerin mağdur olmamak için ellerinden geleni uyguladıklarını ve tüketicilerden gelen şikâyetleri değerlendirip onları gereken hukuki mecralara yönlendirdiklerini belirtti. 

Altın satıldıktan kısa bir süre sonra satılmayan bir ürün olduğu için genellikle, satın alınan siteye bir süre sonra ulaşılamadığını aktaran Süleyman Bakal, altına yapılan yatırımın boşa gidebileceğini hatta zarar edilebileceğini dile getirdi.

Bakal “Siz ’10 yarım altın aldım, altın fiyatı arttı kar ettim’ diye düşünürken, aslında ağırlıktaki fark nedeniyle boşuna yatırım yapmış olabilir hatta zarar edebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.