Kategoriler
Gündem

iPhone 12 için kötü haber

Koronavirüs salgınının giderek büyümesi teknoloji sektörünü de etkiliyor.

Apple her yıl Eylül ayında bir etkinlik düzenleyip yeni seri telefonlarını duyuruyordu. Bu şekilde, bu yıl da her yıl olduğu gibi Eylül ayı içerisinde bir etkinlik düzenleyip beklenen yeni seri telefonu iPhone 12‘yi ve serisini söz konusu etkinlik kapsamında bekleyenlerine sunması beklenmekteydi.

Ancak hızla yayılmaya devam eden Koronavirüs salgınından dolayı Apple’ın yapacağı etkinliğin erteleneceği gündemde. Son konuşulanlara göre bu etkinliğin erteleneceği ve bu model ve serisinin ise 2021 yılında tanıtılacağı konuşuluyor.

Her sektörü maddi olarak etkileyen Koronavirüs salgınında en çok etkilenen şirketlerden biri de Apple oldu. Trilyon dolarlık şirket değerleri düşerek 1 trilyon doların altında kaldı. Apple bu sebeple dünya genelinde birçok mağazasını kapattı. Bu sebeple de bu model için aceleci davranmayan Apple, Koronavirüs salgını sebebiyle sıkıntılı geçen günlerin de etkisiyle lansman tarihini 2021 yılına ertelemiş gibi görünüyor. Konuşulanlar bu yönde olsa da henüz kesin bir bilgi elde edilmedi.

Apple, iPhone 12 ile birlikte lansmanda iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max isimli iki telefon daha tanıtacak.