Kategoriler
Proje Haberleri

İpotekli konutlarda artış

Orta ve dar gelir grubunun artması, tasarrufa dayalı ev alma yöntemlerinin ülkemizde gelişmesini zorunlu kılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2018 Ekim’de Türkiye’de 146 bin 536 konut satıldığı ve ülke genelinde ipotekli konut ın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 79,1 oranında azalarak 8 065 olduğu bir dönemde Birevim; yerli bir girişimciye ait olan özgün finansal çözüm anlayışıyla başarılı sonuçlar elde ediyor.

Devletin inşaat ve perakende gibi birçok sektörde yaptığı birlik çağrısı, şirketler tarafından da olumlu destekleniyor. Kendine özgü 4T teminat metoduyla müşteri hakkını koruyan ve güvenilir bir yapılandırma vadeden Birevim, 480 kişiye kadar tasarruf programları oluşturuyor.

irevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, Türkiye’de ev almanın şu dönemde kârlı bir yatırım olduğunu söyledi. Çiftçi, “Tasarrufa dayalı ev sahibi olmak için birlik olmaya karar vermek çok önemli. Birevim’de banka faizlerinin yükseldiği bir dönemde evinizi ucuza mal edebiliyorsunuz. Aynı zamanda taksitinizi de kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bizler, size en doğru formulü sunarken, sıfır ya da ikinci el tercihinize göre, istediğiniz şehirde evinizi seçebiliyorsunuz, biz de sizin için o evi satın alıyoruz. 4T güvence metodumuzla hiçbir mağduriyete sebep vermiyoruz. Aynı zamanda noter huzurunda gerçekleşen sıra tespitlerimizle sırası gelen kişiyi birinci aydan itibaren ev sahivi yapıyoruz” dedi.

Birevim, konut alımında faizlerin son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla vatandaşın konut kredisi başvurularının geri çevirildiğinin gözlemlendiği bir dönemde, taksitlerini cezasız atlama ayrıcalığıyla toplu ödemeye kalındığı yerden devam etme hakkı sağlıyor.