Kategoriler
Ekonomi Gündem

Irak, İran vatandaşlarına vize vermiyor

Koronavirüs zatürresinin etkileri devam ediyor.

Dünya genelinde en az 76 bin 700 kişide bulunan yeni tip koronavirüs salgını, İran’da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Irak hükûmeti, İranlılara vize verilmemesine yönelik karar aldı. 

Anadolu Ajansının haberine göre; İçişleri Bakanı Yasir el-Yasiri’nin imzasının bulunduğu kararnamede, Irak’a giriş yapmak isteyen Irak vatandaşlarına yeni bir duyuruya kadar vize verilmeyeceğini bildirildi.

Daha önce Irak, İran’da ölüme yol açan virüs salgını nedeniyle Irak ile İran’ı birbirine bağlayan bir sınır kapısının kapatıldığını duyurmuştu. Ayrıca, Irak Ulaştırma Bakanlığı da İran’a dair gidiş ve dönüş uçak seferlerinin askıya alındığını kaydetmişti.

Virüs nedeniyle 2 bin 249 kişi yaşamını yitirirken Kovid-19 salgını Lübnan ve İsrail’e de bulaştı. Virüsten dolayı piyasalardaki risk iştahı azalırken dolar ve altın fiyatları rekor kırdı. Euronews’ün derlediği bilgilere göre; Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın açıklamasına göre İran’da yaşamını yitirenlerin sayısı beşe yükseldi.

İran’dan Lübnan’a virüs

Euronews’ün haberine göre Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan, İran’dan ülkeye gelen bir kişide koronavirüsün tespit edildiğini duyurdu. Buna göre; İran’ın Kum kentinden Lübnan’a gelen 45 yaşındaki bir kadında salgın bulundu. Bakan Hassan, hastanın durumunun iyi olduğunu belirtirken iki kişinin daha test sürecinde olduğunu kaydetti.

Virüs taşıdığı belirtilen şahıs ile diğer iki kişinin de karantinaya alınmak üzere başkent Beyrut’ta bulunan Refik Hariri Devlet Hastanesine götürüldü. Test sürecinin devam ettiği iki şahısta virüs taşıdığı kesinleşmedi. 

BAE’de virüs taşıyan kişi sayısı 11’e yükseldi

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) iki kişide daha virüs görüldü. Böylece yeni tip koronavirüs salgınının bulaştığı kişi sayısı 11’e çıktı. BAE’nin sağlık bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; virüse yakalanan iki kişinin Çin uyruklu biriyle temas ettikleri öğrenildi.