Kategoriler
Gündem

İran’a uçuşlar ne zaman başlayacak?

Türkiye’yi İran’a bağlayan kara ve demir yolları kapatıldı. İran’dan Türkiye’ye yapılması planlanan uçak seferleri ertelenirken THY, İran’a yönelik uçak seferlerinin bazıları durdurdu.

Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin endişelerle beraber Türkiye ile İran sınır kapıları geçici olarak kapatıldı. Türkiye ile İran sınır kapısının yanı sıra Azerbaycan’a bağlı Nahcıvan Özerk Bölgesi ile olan sınır kapısının da kapatılmasına yönelik karar alındı. 

Türkiye ile İran sınır kapısı ile birlikte Ağrı’da bulunan Gürbulak sınır kapısı, Van’da bulunan Kapıköy sınır kapısı ve Hakkari’de bulunan Esendere sınır kapısı da kapatıldı.

İran’da 43 kişi salgına yakalanırken sekiz kişi de Kovid-19 salgınından dolayı yaşamını yitirdi. Türkiye’nin ardından Irak, Afganistan ve Pakistan da ülkelerini İran’a bağlayan sınır kapılarını kapattı. 

Dilucu sınır kapısı da kapatıldı

Hükûmet, ülkeyi Azerbaycan’ın Nahcıvan Özerk Bölgesi’ne bağlayan Iğdır’daki Dilucu sınır kapısını da kapattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’den İran’a yapılan uçak seferlerinin durdurulmadığını ancak İran’dan Türkiye’ye gelecek seferlerin durdurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Uluslararası sağlık tüzüğü çerçevesinde İran’dan ülkemize yapılacak kara ve demir yolu geçişleri bugün saat 17.00 itibarıyla geçici olarak durduruldu. Tüm uluslararası uçuşlar ise saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu. Yani İran’dan Türkiye’ye gelişler durdurulmuş oldu. Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor olacak” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, dün yaptığı açıklamada, kapılar kapatılana kadar ülkeye giriş yapan tüm yolcuların muayene işleminden geçirildiğini söyleyerek soğuk algınlığının tespit edildiği kişilere de önlem alındığını kaydetti.

İran’a uçuşlar ne zaman başlayacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran’daki mevkidaşıyla buluştu. Çavuşoğlu ile Zarif ile buluşmada, sınırda yaşanan deprem ve yeni tip koronavirüs salgını konuşuldu. Artı Gerçek gazetesinin diplomatik kaynaklardan edindiği bilgilere göre Türk Hava Yolları‘nın durdurduğu İran’a uçuşlar, 27 Şubat’tan sonra başlayacak.