Kategoriler
Ekonomi

İş yerlerine destek geliyor

Online tahsilat sistemi olan Param POS, koronavirüs (covid-19) ile mücadele kapsamında işletmelere destek verdiğini açıkladı.

Param POS kullanılarak yapılan tek çekim işlemlerinde işletmelere komisyon oranı düşürüldü. Banka kartları ve kredi kartlarının kullanılarak yapıldığı tek çekim ödemelerde komisyon oranı olarak alınan ödeme yüzde 0,99 olarak düşürüldü. Böylece koronavirüs (covid-19) sebepli ekonomik boyutta sıkıntı yaşayan iş yerlerine destek adımlarını attılar.

TURK Elektrik Genel Müdürü Serkan Aziz Oral, konuya ilişkin yaptığı açıklamada salgının yol açtığı ekonomik sıkıntılar düşünülerek KOBİ’lerin yanında oldukları çağrısını yaptı.

Param POS nedir?

Param POS, hem online hem de fiziki olarak hizmet vermeyi sağlayan bir sistemdir. Bankalar üzerinden anlaşma yapılmasına gerek olmadan, iyi bir aracı sistemi niteliğindeki POS, kredi kartı ve banka kartları kullanılarak ödeme işlemleri sağlıyor. Online sitelerin altyapısı dahil, KOBİ’ler, esnaflar ve her sektörden insanın kullanabildiği rahat bir sisteme sahiptir.

Ödeme işlemlerini ön ödemeli, taksitli veya tek çekimli olarak yapabilir. POS çeşit olarak dörde ayrılır. Mobil POS, Sanal POS, Ortak POS ve mail üzerinden ödeme alan POS’tur. Güvenli bir sistem olmasının yanı sıra kişilerce rahatlıkla kullanılabilir.