Kategoriler
Ekonomi Gündem

İşçi çalıştıranlara düşük faizli kredi

İstihdama destek kredisi kapsamında kamu bankaları, belli bir sayıda ve o sayının üstünde işçi çalıştıran işverenlere düşük faizli kredi imkânı sunacak.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre; kamu bankalarının hazırladığı yeni pakette 10 ve üstünde işçi çalıştıran firmalara düşük faizli kredinin yanı sıra vade avantajı da sağlayacak. Kamu bankalarının firmalara sağlayacağı kaynak, emek yoğun şirketlerini kapsayacak.

Kamu bankalarının hazırlayacağı istihdama destek kredisi paketi; tekstil, ayakkabıcılık, turizm, inşaat başta olmak üzere emek yoğun sektörleri için geçerli olacak. Bunların yanı sıra yarım kalan inşaat çalışmalarının tamamlanması için de destek sağlayacak paketi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, detaylarıyla açıklayacak.

Ankara Sanayi Odası (ASO), Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’nı Antalya’da düzenledi. Katıldığı toplantıda paket hakkında mesajlar veren Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, “Ödemesiz dönemler, makul vadeler ve cazip bir fiyatlama ile istihdama kredi desteği sağlayacağız. İVME Paketi dışındaki sektörleri de içerecek. Ayakkabı, çağrı merkezleri, IT (bilgi teknolojileri), turizm, temizlik, inşaat sektörlerinde inşaatların tamamlanmasına yönelik de bir hizmet görecek.” diye konuştu. 

Konut kredisine 16 milyar liralık başvuru

Çakar, ayrıca, düşük faizli konut ve taşıt kredisi istatistiklerinden de açıklamalarda bulundu. Otomobil kredisine 100 milyon liralık, konut kredisine ise 16 milyar liralık başvuru geldiğini aktaran Alpaslan Çakar, “Konut kredisinde kullandırma 13 milyar lira.” dedi.

“Kamu bankaları olarak reel sektörün en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay Halkbank’ın reel sektörde 38.2 milyar kredi kullandırdığını söyleyerek limitleri artırmaya yönelik eylemlerde bulunmaya devam edeceklerini kaydetti. 

“Kâr elde etmeyi bir kenara bıraktık”

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi ise kamu bankaları olarak kâr elde etme kaygısı duymadan ülkenin elde edeceği sonuçlara odaklandıklarını ifade etti. Çelebi, “Kamu bankaları olarak kârlılığı bir kenara bırakıp Türkiye bilançosuna odaklandık. Keşke bu süreçte özel bankalar da olsaydı. Tüneldeki ışık daha büyük gelirdi.” ifadelerini kullandı.