Kategoriler
Gündem

İşe gidip gelmek ortadan kalkıyor mu?

IWG Grup, esnek çalışma davranışları hakkında bir anket düzenledi. Söz konusu olan IWG Grup çatısı altında bulunan Regus ve diğer dört marka da, toplamda 80 ülkedeki farklı sektörlerde yer alan 15 bin profesyonelin katıldığı bu anket sonuçlarını açıkladı.

IWG Grup’un düzenlediği anket kapsamında, alınan sonuçlara göre dünya genelindeki çalışan kişilerin yüzde 83’ü esnek çalışma saatleri sunan bir işte çalışmak istiyor. Ankete katılanların yarısından fazlası, yüzde 54’ü ise mevcut iş yeri konumunun prestijli bir işe sahip olmaktan daha önemli olduğunu belirtti. Bu araştırmaların sonucunda işletmelerin yüzde 85’i son on yılda esnek çalışma sistemine geçti veya bahsi geçen sistemi benimsemeye eğilimli.

Yine de yapılan anket sonucunda araştırmaya katılanların yüzde 60’ının gerçekleşen bu değişime uyum sağlayamadığını düşündüklerini gösteriyor. Buna ek olarak yapılan ankete katılanların yüzde 41’i de esnek çalışmanın söz konusu genel şirket kültürünü olumsuz olarak etkileyebileceğini ve bunun da en büyük engel olarak düşünüldüğünü belirtmiş durumda.

Araştırma sonuçlarına göre işletmelerin yüzde 85’i esneklik sayesinde verimliliğin arttığı görüşünde.

Yapılan bulgular sonucunda katılım sağlayanların yüzde 40’ının, günün en kötü kısmının iş yerine gidiş-geliş olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak katılımcıların yarısından fazlasının da on yıl içerisinde işe gidip gelmenin modasının geçeceğine inandığı görülüyor. Her beş kişiden biri işe gidiş-geliş sebebi ile düzenli olarak iş yerine geç kalıyor. Son olarak da çalışanların yüzde 48’i işe gidip gelirken de çalışıyor, bu yüzden de yolculukta harcanan zamanın da resmi çalışma saatlerine eklenmesi gerektiğini düşünmekte.