Kategoriler
Ekonomi Gündem

İsfanbul Tema Park önlemleriyle açıldı

Yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle kapılarını kapatan İsfanbul Tema Park, bugün, saat 10.00’dan itibaren ziyaretçi almaya başladı. Türkiye’deki dünya standartlarını taşıyan ilk tema parkı, KOVİD-19 salgınına karşı tedbirlerin alındığını açıkladı.

Tema parkı, saat 10.00 ile 18.00 arasında ve açık alanda hizmet verecekken İsfanbul Tema Park Direktörü Tankut Tonger, tedbirlerin ve bu tedbirlerin uygulanmasının örnek olacağını söyledi.

Ekipler “ciddi bir eğitimden” geçti

 “Hijyen ve sağlık konularına yönelik uluslararası standartlarda aldığımız önlemler sayesinde, misafirlerimiz güvenle ve gönüllerince İsfanbul Tema Park’ta eğlenmeye devam edecekler.” diyen Direktör Tonger, “Ekiplerimizi ciddi bir eğitimden geçirdik.” ifadesini kullandı.

Tüm çalışanlarının maske, siperlik ve el dezenfektanı kullandığını dile getiren Direktör, çalışanların da müşterilere güvenlik kurallarına uyup uymadığını sürekli kontrol ettiklerini kaydetti. Parktaki ünitelerin, ortak alanların, parkın açılıştan önceki ve sonraki belli aralıklarda dezenfekte edildiğini belirten Tankut Tonger, ziyaretçiler için ünitelerin giriş ve çıkış bölümlerine el dezenfektanı koyduklarını bildirdi.

Ayrıca, Tonger, gişe personelinin her nakit alışverişinde, ellerini dezenfekte ettiğini aktardı.

Girişte ateş ölçümü yapılıyor

İsfanbul Tema Park girişinde ateş ölçümü yapıldığını dile getiren Tonger, tüm ziyaretçilerin maske takarak içeri girdiğini belirterek Parktaki ünitelerin yüzde 50’si kadar misafir kabul ettiklerini kaydetti.

Misafirlerin yan yana oturamadığını söyleyen Parkın genel direktörü, “Ancak aynı ailenin bireyleri ya da parka beraber gelmiş kişiler ünitelerde yan yana oturabiliyorlar. Bu durumda da yine üniteler yüzde 50 kapasite ile ve sosyal mesafe kuralına uygun şekilde çalışıyor.” dedi.

Uzun kuyruk oluşmayacak

İsfanbul Tema Park girişinde uzun kuyrukların oluşmasını önlemek için müşterileri çevrim içi bilet almak için teşvik etme çalışmalarına başladıklarını dile getiren Genel Direktör Tankut Tonger,  “Online bilet alan misafirlerimiz cep telefonlarına gönderilen QR kod ile turnikelerden geçebiliyorlar. Gişeden bilet almak isteyenler ise ödeme işlemlerini temassız olarak yapabilecekleri POS makinelerini kullanabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.