Kategoriler
Toki Haberleri

İskilip ilçesinde Toplu Konut Projesi için ilk görüşmeler tamamlandı

İskilip ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından konut projesinin hayata geçirileceği duyuruldu. AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın yapmış olduğu açıklamada, bölgede her iki farklı noktaya konut yapılacağı bilgisine yer verildi.

İskilip yolu yeni hedefleri oluşturuyor

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, İskilip ilçesindeki ziyaretinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Burada AK Parti’nin İlçe Başkanlığını ziyaret eden Kaya, yeni yönetime başarılarını iletti. Ziyarette öne çıkan konu ise ilçede yapılan ve devam ettirilen yatırımlar oldu. Kaya, Çorum-İskilip yolunun tamamlanma sürecinin 2021 yılı olduğunu belirtti.

İskiplilerin seyahat kısıtlamalarını en aza indirgemek ve ulaşım sorunlarını kökten çözmek amacıyla ortaya çıkarılan yol projesi, Harami denilen bölgeye kadar devam edecek. Bu sene içerisinde yola sıcak asfaltı yapacaklarını bildiren milletvekili, gelecek yıl içinde İskilip ilçesindeki kısımları tamamlayacaklarını ifade etti. Başkanlığın yeni yatırım hedefleri arasına giren Çorum-İskilip yolu, aynı zamanda Çorum girişini Osmancık ve İskilip yolunu tek kavşakta birleştirecek.

Ziyaretin ardından önemli açıklama

Çalışmaların sürdürüldüğü şantiyeye ziyarette bulunan Kaya, ilçe başkanlığında muhtarlarla bir araya geldi. Burada muhtarların her daim yanlarında olduklarını söyledikten sonra, muhtarların talepleri teker teker dinlenmiştir.

Derekargın Göleti’nde de yakından inceleme yapan milletvekili, ekonomide en büyük katkının ilçede yapılması beklenen tarım sulama alanlarının olacağını söyledi. 4 bin dönüm arazinin sulanmasının yolu ihale sonucunda açılırken, yatırıma ayrılan bütçe 23 milyon lira oldu. Bu sayede ilçeye yıllık 5 milyonluk bir katkı sağlanacağını açıklayan Kaya, tarımda sulamanın önemli olduğunu söylüyor. Bu nedenle gelecek projelerin aynı doğrultuda belirlenmesine neredeyse kesin gözüyle bakıldı.

Meslek Yüksekokulu için çalışmalar sürüyor

İlçede sorun yaratan Meslek Yüksekokulu’nun yakın zamanda çözüme kavuşturulacağı bilgisi verilirken, binanın depremle ilgili sorunlarının yeniden ele alınması beklenecek. Yapılan incelemelerin sonucunda fiziksel yeterlilikte bulunmayan yapının yakın zamanda dönüştürülmesi için somut adımların atılmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yakın zamanda irtibata gireceklerini söyleyen Kaya, yapının yeniden İskilip ilçesine kazandırılacağı sözünü aktardı.

TOKİ’den ilçeye konut projesi

Ziyaretin esas konusu ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hedeflenen konut projesi oldu. İlçenin her iki bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan konut projeleri için en kısa zamanda talepler alınacak. Taleplerin yoğunluğuna göre hareketin kazandırılacağı inşaatlarda, istekler doğrultusunda her kesimin ev sahibi olabilmesinin yolu açılıyor.

Emlak Konut haberlerine göz atmak için tıklayınız.