Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

İstanbul Başakşehir ilçesindeki yeni konut projesi için ihale tarihi belirlendi

İstanbul Başakşehir Kayabaşı ilçesine yapılması beklenen yeni Toplu Konut Projesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yakın zamanda duyuruldu. Beklenen projenin her iki etabındaki konut sayısı toplam 1.446 adete ulaşırken, proje kapsamında başlanması beklenen çalışmalar için ihale düzenlenecek. Birinci ve ikinci etap olarak 2’ye ayrılan proje için, önümüzdeki eylül ayında ihalenin düzenlenmesi bekleniyor.

İstanbul Başakşehir projesi için ilk adım

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı altında belirlenen yeni projeler İstanbullu dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına yardımcı olacak. 2 etap şeklinde birbirinden ayrılacak olan 1.446 adetlik konut sayısında ilk etap bölgesi için 652 konutun yükselmesine karar verildi. Düzenlenmesi beklenen ilk ihalenin 16 Eylül 2020 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilmesi beklenirken, etabın 652 konut ve 6 etaptan meydana geleceği bilgisi paylaşıldı.

İkinci etap için konut sayısı arttı

Kayabaşı Mahallesi’nin devamı olarak sunulan projede ikinci etaptaki toplam konut sayısı 794 olarak belirtildi. İhalenin 17 Eylül 2020 tarihinde saat 14.00’te düzenlenmesi bekleniyor. Proje altında ikinci etabın daha fazla konut ve dükkan barındıracağı aktarıldı.

Başvuru tarihi ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın vatandaşlara verdiği müjdeli haber sonrası başvuru tarihi hakkında henüz kesin bir bilgi vermedi. Tarihler belirlendiğinde ise alıcı taraflar belirtilen süreye kadar başvuruda bulunabilecek. Başvuruların sonucunda hak sahiplerinin belirlenmesi için belirtilen gün ve tarihte kura çekilişi yapılacaktır.

Öncelik hakkının şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler ile engelli vatandaşlara tanındığını süreçte, öncelik hakkına uyum sağlayan kişiler kendilerine ayrılan özel kontenjandan yararlanabilecekler. Ayrıca TOKİ’nin emekli vatandaşlar için de kontenjan ayırdığını, kişilerin çalışma durumuna göre başvuru yapabileceği hatırlatıldı.

10 bin konut projesi

İstanbul’a yeni konut projeleri kazandırmayı planlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Tuzla, Arnavutköy ve Başakşehir’de konut inşaatına geçtiğimiz kış aylarında başlamıştı. Başvuruların 16 Aralık 2019 – 15 Ocak 2020 tarihleri arasında kabul edildiği, Mart ayında ise düzenlenen Hoşdere ihalesinde 353 konutluk inşaat ilgili firmaya teslim edilmiştir.

İhale haberlerine göz atmak için tıklayınız.