Kategoriler
İhaleler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beşiktaş’taki arsasını ihaleye sunuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş ilçesinde bulunan 5 bin 763 metrekarelik konut ve ticari alan imarlı arsasını satışa çıkardı. Yapılan duyuruda arsanın 175 milyon TL muhammen bedeli bulunmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeniden satışta

Kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyeti altındaki alanları sıklıkla satılığa çıkardığı süreçte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeniden ihale düzenliyor. Belediye tarafından yayımlanan resmi ilanda, İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer almakta olan konut ve ticari imara açık arsanın satışı kapalı teklif usulünce gerçekleştirilecek. Arsanın satışı için kesin tarih 9 Eylül 2020 olarak açıklandı.

İhale hakkında net bilgi

Satışı gerçekleştirilecek arsanın önümüzdeki 9 Eylül Çarşamba günü saat 10:00’da düzenlenmesine karar verildi. Arsa ihalesi için belirlenen yer İstanbul Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binasına ait encümen salonu seçilmiştir. Arsayı satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler tekliflerini kapalı teklif usulünce verecekler.

Muhammen bedeli 175 milyon TL oldu

Beşiktaş ilçesinin Dikilitaş Mahallesi’nde olduğu söylenen arsanın toplam boyutu 5 bin 763 metrekaredir. Konut ve ticaret imarına açık olan arsanın muhammen bedeli ise 175 milyon TL oldu. İhaleye katılım sağlamak isteyen kişilerin ihale saatinden önce belediyenin encümen salonuna gitmesi gerekiyor. Geçici teminat bedeli için kişilerin 5 milyon 250 bin TL ödemesi kararlaştırılmıştır. Belediye tarafından ihale sürecinin yönetileceği aktarılırken, tekliflerin kapalı teklif usulüne göre yürütülmesi bekleniyor. Muhammen bedelinin üstünde istenen tekliflerde en yüksek değer biçen kişi arsanın üzerinde hak sahipliği kazanacak.

Detaylı bilgi için ibb.istanbul adresinden ‘ihaleler’ kategorisine tıklayınız.

Toki haberlerine göz atmak için tıklayınız.