Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

İstanbul Esenler kentsel dönüşüm 1617 konut temel atma töreni yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan  İstanbul Esenler kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Yatırım değeri 402 milyon lira olan proje kapsamında toplam 1.617 adet konuta yer verilecek. Proje dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesi olma özelliğine sahip.

İstanbul, Esenler’de hayata geçirilen projenin yeni etabında yer alan toplam 1617 adet dairenin bulunduğu projenin temel atma töreni 08 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Proje sadece Esenler için değil, bütün İstanbul’un deprem dönüşümünü ilgilendiren 60 bin konutluk projenin bir etabı olarak hayata geçiriliyor.

Büyük İstanbul Dönüşümü projesi kapsamında İstanbul, Esenler’de hayata geçirilen toplu konut projesinin ilk bölümü olan Güney Rezerv Yapı alanında inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu toplu konut projesinde 10 bin rezerv konut hayata geçirilecek. Bu bölgede hayata geçirilen toplam 2 bin 030 adet dairenin, 1.072 tanesi 2020 yılı sonunda, 958 tanesi ise 2021 yılı ilk yarısında tamamlanarak teslim edilecek.

İstanbul Finans Merkezi inşası devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum törende yaptığı konuşmada, dar gelirli vatandaşlar için 21 bin 562 sosyal konut üretiminin devam ettiğini söyledi. Bakan Murat Kurum, şöyle devam etti:

“Başka bir yerde vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözüyoruz. Bir yandan İstanbul’a 34 millet bahçesi yapıyor, bir yandan İstanbul’daki gürültü problemini çözmek için ses ve gürültü bariyerleri yapıyoruz. Bir yandan atık su arıtma ve otopark projeleri yaparken bir yandan da Atatürk Kültür Merkezi’ni ihya ediyor, ekonomimizin merkezi olacak İstanbul Finans Merkezi’ni inşa ediyoruz. Deprem dönüşüm seferberliğimizde önceliğimiz İstanbul’dur.” dedi.

İstanbul’da 36 bin bina risk altında

Bakan Kurum, İstanbul’da olası bir deprem anında hemen yıkılabilecek yapıların olduğu 65 riskli alanın olduğunu belirtti. Bu 65 riskli alanda ise yaklaşık 36 bin binanın yer aldığını belirten Kurum, 36 bin bina içerisinde ise yaklaşık 300 bin bağımsız bölümün olduğunu söyledi. Bakan ayrıca “Riskli alanlarımıza yönelik proje çalışmalarımız, vatandaşımızla istişarelerimiz ve inşa süreçlerimiz hızla devam ediyor. İstanbul’un hemen hemen her yerinde dönüşüm yaptığımız bölgelere yakın, yeni yerleşim alanı olarak kullanılmaya elverişli 35 bin hektar büyüklüğünde 39 rezerv alanımız var.” dedi.