Kategoriler
Gündem

İstanbul Havalimanı virüse karşı uluslararası akreditasyon aldı

İstanbul Havalimanı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu”nu aldı. Uluslararası Havalimanları Konseyi üst yetkilileri, akreditasyon için havalimanını tebrik etti.

İstanbul’daki yeni havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından verilen “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu”nu alan dünyada ilk havalimanı oldu. Havalimanı, ACI tarafından verilen sertifikayı hak kazanarak en hijyenik havalimanları arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Akreditasyon kapsamında temizlik, dezenfeksiyon, sosyal mesafe ve personel sağlığının korunmasına ilişkin denetimlerden geçen yeni havalimanında; yolcu iletişimi, terminale erişim, güvenlik taraması, bekleme alanı, köprü, yürüyen merdiven, asansörler, bagaj alım gibi yolcuların yoğunlukta olduğu alanlarda alınan önlemler, değerlendirildi.

Yeni koronavirüs salgınına karşı tedbirler uygulayan İstanbul’un yeni havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Havalimanı Pandemi Sertifikası”nın ardından Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı’nın yayımladığı “Covid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü”ne de imza atmıştı.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadir Samsunlu, havalimanının yakaladığı hijyen standartlarını düşürmeyeceklerini vurguladı. İGA İcra Kurulu Başkanı Samsunlu “Özellikle vurgulamak istiyorum ki; İstanbul Havalimanı’nda yakalanan hijyen standartlarından asla ödün vermeyeceğiz.” diye konuştu.

“İstanbul Havalimanı’nı kutluyoruz”

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Genel ve Avrupa Genel Direktörleri akreditasyon sağlayan havalimanı yönetimini tebrik etti. Genel Direktör Luis Felipe de Oliveira, yeni havalimanının, akreditasyonlar arasında ilke girdiği için kutladığını belirtti.

ACI Genel Direktörü Oliveira, söz konusu havalimanının yolcu ve çalışanlarına küresel çapta kabul edilen yüksek hijyen ve sağlık standartlarını karşıladığını, bu durumun insanların hava yolculuğuna olan güvenini tekrar sağlayacağını kaydetti.

Direktör Oliveira, söz konusu akreditasyonun, uçuş operasyonları için kritik önem taşıdığını dile getirdi.

Genel Direktör “Yeni uygulamaya alınan Havalimanı Sağlık Akreditasyonu programımız kapsamında akredite olan ilk havalimanı olmasından ötürü İstanbul Havalimanı’nı kutluyoruz. Bu akreditasyon, İstanbul Havalimanı’nın yolcu, personel ve halk sağlığını odak noktası kabul ettiğinin bir kanıtı. Bu, sektörümüzün operasyonlara yeniden başlama aşamasına adım attığı ve akabinde, bir yandan yolcu ve çalışanlara global çapta kabul gören yüksek sağlık ve hijyen standartları sağlarken – ki bu standartlar insanların hava yolculuğuna olan güvenlerini yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır – devam eden operasyonları sürdürmeye hazırlanacağı şu dönemde kritik öneme sahip olacaktır.” sözlerini kaydetti.