Kategoriler
Toki Haberleri

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul İli, Tuzla İlçesi’nde hayata geçirilecek olan İstanbul Tuzla toplu konut projesinde İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları belli oluyor.

Toplamda 5 bin 750 adet konutun yer verileceği İstanbul, Tuzla’daki toplu konut projesinde yer alan konutların hak sahipliği kura çekilişi bugün gerçekleştiriliyor. Kura çekilişinin sonrasında kura çekilişinde daire sahibi olanların isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi nerede yapıldı?

İstanbul, Tuzla’da hayata geçirilecek olan İstanbul Tuzla Toki konutları projesinde kuralar 16 Mart 2020 ve 17 Mart 2020 tarihinde iki  bölüm halinde çekilecek. 2+1 tipindeki daireler 16 Mart 2020 tarihinde Pazartesi günü saat 11:00’da yapılan kura çekilişi ile konut sahipleri belirlenmiş oldu. 3+1 tipindeki daireler ise 17 Mart 2020 tarihinde Salı günü saat 09:00’da yapılan kura çekilişi ile konut sahipleri belirlenmiş olacak. Proje ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden canlı olarak yapılıyor.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projede dairelerin dışında ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları gibi ortak alanlarda yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

İstanbul Tuzla Toki evleri projesinde yer alan daireler iki farklı tipte tasarlanmış durumda. İki farklı tip olarak tasarlanan dairelerden biri 2+1 tipindeki daireler, diğeri ise 3+1 tipindeki daireler olarak yer alıyor. 5 bin 750 adet dairenin yer aldığı projedeki dairelerin 4 bin 25 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Dairelerin 375 tanesi ise 3+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor.

İstanbul Tuzla Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Kocaeli, Körfez İlçesindeki konut projesinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. İsim listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

İstanbul Tuzla Toki konutları projesinden konut edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Toki 100 bin konut kura çekiliş tarihlerini öğrenmek için tıklayınız….

İstanbul Tuzla Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.