Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da 1 Milyonun Altında Ev Bulmak Zor

Gayrimenkul sektöründe yarım asrı geride bırakan Mesa, pandemi döneminde hem yurtiçi hem de yurtdışında hızlı bir şekilde gelişim göstermektedir. 2021 yılında en az 5 milyar liralık yeri yatırım başlayacağını söylemiştir. Mesa Holding yönetim kurulu başkanı vekili Mert Boysanoğlu bu konu hakkında bazı açıklamalar gerçekleştirmiştir. Sektörel 2012-2013 yılında yaşadığı parlak günlere geri dönmesi ve faizlerin düşmesi gerektiğini de ifade etmiştir. İnşaatta yeni yatırımlarla gaza basan Holding bir taraftan da yeni sektörlere de açılmaktadır. İstanbul’da veya başka illerde de projelerini gerçekleştirecek yeni yerlere atılım sağlayacaktır. Bu konu hakkında Mert Boysanoğlu ‘Tarım ve Gıda sektörüne giriş yapacağız’ şeklinde açıklamasını gerçekleştirmiştir.

Pandemi Gayrimenkul Sektöründe Önemli Etkiler Yarattı

Pandeminin ilk dönemlerinde insanlar tedirgindi. Belirli ihtiyaçlarını gidermeye yönlenmişlerdi. Bir iki ay içerisinde süreci adapte oldular. Tabii bu dönemde de ev alırken dikkat edilen kriterler oluşmaya başladı. Mesa pandemide öncelikle müstakil, butik, az katlı yeşil alana fazla olan yapılara yöneldi. Zamanla kriterler değişince de talepler oldukça yükseldi. Bu tip projelerde oldukça fazla talep artışı gerçekleşti. Bu şekilde insanlar paniminin etkisi ile daha müstakil evleri ve doğa ile iç içe olan yerlere yönelim arttırdığı için gayrimenkul sektörü önemli etkiler yaşadı.

İstanbuyl’da Mesa’nın İlgi Gören Projeleri

Hadımköy’de yapılan yeşil yaka villa projeleri oldukça ilgi görmüştür. Orada 7,5 milyon liralık 500 metrekare bahçesi olan evler satılmaktadır. Oldukça fazla ilgi toplayan bu proje yarısı bitmiş vaziyettedir. Bunun yanı sıra Bodrum projeleri oldukça ilgi çekmektedir. En başından 12 ay yaşanabilecek bir proje olarak tasarlanmıştır. Pandeminin öncesinde Bodrum’da yaşayan insan sayısı 100 200’den 400 binlere kadar çıkmıştı. İnsanlarda güneye taşınma isteği olduğu için bu ilgi oldukça fazla artış göstermiştir

Bu şekilde İstanbul’da 1 milyon altında evini zor bulunması hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız mümkündür. Aynı zamanda Mesa’nın projelerini de detaylı bir biçimde inceleyebilirsiniz. Yeni bir döneme girmeyi hedefleyen bu holding kapsamlı çalışmalar yürütmektedir. Bu şekilde detaylı bilgi almak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version