Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da inşaatın kuralları değişti

İstanbul’da artık bina yükseklikleri ve asansörlü bina yüksekliği kreti olmak üzere bir çok değişiklik yapılması yönünde imar yönetmeliği değişikliği geldi.

İstanbul için yeniden düzenlenen İstanbul İmar Yönetmeliği 20 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul İmar Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre daha önceden kat yüksekliği 3 metrekare olan binalarda artık kat yüksekliği 4 metre olarak değiştirildi. Böylece İstanbul’da yaşayan insanların daha ferah evlerde ikamet etmesi sağlanacak.

Çatı arası katlara daha önceden belediyelerin izin vermediği uygulama ise artık bu yönetmelikle kalkıyor ve her türlü çatı arası dubleks katlara izin verileceği belirtiliyor.

İstanbul İmar Yönetmeliği’nde asansör ile ilgili yapılan değişiklik ise daha önceden 5 kattan daha fazla olan binalar da asansör zorunluluğu bulunurken artık 3 kat ve üzeri binalarda asansör zorunluluğu getiriliyor.

Ayrıca stüdyo daire yapılmayacak, daire metrekaresi 27.5 metrekareden küçük olmayacak, yatak odası büyüklüğü zorunluluğu 9 metrekareden 8 metrekareye indirildi, hol genişliği 1.20 metreden 1.10 metreye düşürüldü, tüm mahallerin tek renk olması gerekecek ve kentsel dönüşümde taraflar anlaşamaz ise belediyeler duruma el kayacak.