Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm için adımlar atılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda İstanbul’da kentsel dönüşüm için önemli açıklamalarda bulunmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm kapsamında açıklama gerçekleştirmiştir. Bu açıklamada bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümü sağlandığını belirtmiştir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile 1.000.000 sosyal konutun yapıldığı söylenmektedir. Aynı zamanda dönüştürülmesi gereken birçok alanda da projeler başlatıldığını söylemiştir. Bakanlığın bölgesinde 2019 yılında 65.000 konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında başlatılmıştır. Bunun 25 bini İstanbul’da bulunmaktadır. Bakan Kurum Haliç Kongre merkezinde belediye başkanları kentsel dönüşüm istişare toplantısında bir araya gelmiştir.

Murat Kurum ve İstanbul’da Belediye Başkanlarının Kentsel Dönüşüm Hareketleri

Basına kapalı olarak gerçekleşen bu toplantıda gazetecilere açıklamada bulunan Kurum detaylı bir biçimde projelerden bahsetmiştir. Aynı zamanda bu süreçte birçok projenin gerçekleştirilmesi belirtmiştir. 1 milyon 350 bin konutunda dönüşümü sağlandığını belirtmiştir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1.000.000 sosyal konut yapıldığını ve aynı zamanda dönüştürülmesi gereken birçok alanda proje başlatıldığını belirtilmiştir. Bakanlığı’nın bünyesinde 2019 yılında 65 bin konutun kentsel dönüşüm proje kapsamında başlatıldığını ve bunun 25 bin tanesini de İstanbul’da olduğunu belirtmiştir. İstanbul’da gerçekleşen projeler Başakşehir’de, Üsküdar’da, Fatih’te, Bahçelievler’de, Ataşehir’de, Güngören’de ve Bağcılar’da olmak üzere birçok ilçede gerçekleşmektedir. Gaziosmanpaşa’da da geliştirilen projeler kapsamında birtakım işler yürütülmektedir. Aynı zamanda Kağıthane’de de bu proje kapsamında birçok çalışma yapılmaktadır. Bayrampaşa’da bu ilçelerden biridir.

İstanbul’da Kentsel Dönüşüm yapılan yerlerden biri de Esenler

Çevre ve Şehircilik Bakanı, Murat Kurum, Esenler’in 60 bin konut örnek proje başlatıldığını belirtmiştir. Bu projenin 2020 yılına kadar 15 bin konutun yapımının sağlanacağı söylenmektedir. 5 bin konut ile Esenler ilçesinde Sayın Bakanımız 2021 yılında bu evleri yıkarak güvenli konutlara taşıyacağını söylemiştir. İhtiyaç kapsamında kentsel dönüşüm anlaşması yapılmış ve çalışmalara başlanmıştır. Aynı zamanda projeler tüm ilçelerde başlanmıştır. Kısa bir süre sonra ev sahiplerine konut olarak sunulacaktır. Ayrıca bu süreçte detaylı bir çalışma yürütülecektir.

Bu şekilde İstanbul’da Kentsel Dönüşüm ile ilgili İstanbul’da ilçe ilçe detaylı bir biçimde başlatılmış ve devamının geleceği bildirilmiştir. Detaylı bir inceleme ile güncel olarak takip edilebilir.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…