Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

İstanbul’da kentsel dönüşüm projesi ile 85 bin konut hayata geçiriliyor

İstanbul’da kentsel dönüşüm altında 85 bin konutun hayata geçirileceğini duyuran Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, dönüşümün 22 ilçeyi kapsayacağını açıkladı.

İstanbul’da kentsel dönüşüm başlıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, dönüşüm altında İstanbul’u yenileyeceklerini söyledi. 22 ilçeye yayılan kentsel dönüşüm projesi, toplamda 85 bin konutun hayata geçirilmesine neden olacak. Bulut, yaptığı konuşma sırasında şunları söyledi: “Dönüşüm projesinde en önemlisi, “Esenler Projesi.” Esenler için 50 bin konut üreteceğiz. Proje başta İstanbul, belki de Türkiye için örnek teşkil edecek.” İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinin başlamasıyla birlikte gökdelenlere karşı geliştirilen yapı formülünü açıklayan Ömer Bulut, formülün “zemin +5” olduğunu söyledi. TOKİ, İstanbul’da, sıklıkla gördüğümüz gökdelen görüntüsüne karşı artık taviz vermeyeceği gibi, zemin +5 formülünü hayata geçirerek durumu çözüme kavuşturacak. Esenler Projesi’ne yoğunluk kazandırılması beklenirken, projede en önemli kısmında Esenler olduğu bildirildi. Bulut, “İlçe genelinde, 10 milyon metrekareye yakın askeriyeden alınan bir alan var. Üstelik etrafında birçok ilçeyi barındırıyor” sözleriyle projenin önemini belirtiyor.

Yüksek kata izin yok

Ömer Bulut, İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinin başlatılacağı duyurusunun ardından “Esenler Projesi” hakkında açıklamalarda bulundu. Projenin dönüşüm altında geliştirildiğinden söz eden Bulut, ilçenin pek çok açıdan önemli olduğunu söylüyor. 10 milyon metrekareye yakın alanı barındıran Esenler’in, aynı zamanda askeriyeden kalma bir alan olması da son derece önem arz etmektedir. Rezerv konutların dönüşüm için kullanılacağını aktaran Bulut, bölgenin güney ve kuzey diye birbirinden ayrıldığını bildirdi. Güneyde toplamda 7 bin 29 konut inşa etmeye karar veren TOKİ; kuzeyde 34 bin 362 konut yaparak, 2021’i konut yılı yapacak. Esenler’in ardından Gaziosmanpaşa hakkında görüşlerini bildiren TOKİ Başkanı, “Gaziosmanpaşa’da belediyenin başlatmış olduğu projede kat sayısı 25’ten 10’a indirilmiştir. TOKİ öncesi başlatılan bu konut projesinden sonra, bir diğer kentsel dönüşüm alanı Üsküdar Kirazlıtepe Çamlıca Camisi’nin etrafı. Bin 876 konut ile yine mevcut konut sayısından daha az konut inşa ederek dönüşüm sağlamaktayız” diyerek son bilgileri paylaştı.