Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da kiralık ev bulmak zorlaşıyor

İstanbul ve birçok büyük şehirde ev kira fiyatları artmıştır. Planlanan konutların pandemi döneminde yapılmamasına arz talep dengesinin bozulmasına kaynaklandığı söylemektedir. Ayrıca son 1 yılda kiralardaki artışın ev sahiplerinden de kaynaklandığı söylenmektedir. Son dönemde öncelikle İstanbul’da kiralık ev bulmak oldukça zorlaştı. Kiralık ev bulmanın zor ulaşmasını yanı sıra mevcut kiralık evlerde de fiyat artışları gündeme gelmektedir. Ayrıca emlak sektörü temsilcileri son dönemde kiralarda yaşanan bu fiyat artışları konusunu değerlendirdi. Ev arayan vatandaşlar da yüksek kiralardan yakındığı bilinmektedir. Bu şekilde emlakçılar da sıkıntılı yapılması planlanan konutların pandemi döneminde yapılmamasından kaynaklandığını söylemektedir.

Kiralık Konutlar’da Fiyat Artışı Yaşanıyor

Konut arzı ile konut talebi arasında uyumsuzluk olduğu Hakan Akdoğan tarafından söylenmektedir. Emlak Uzmanı Hakan Akdoğan bu konu hakkında açıklama gerçekleştirmiştir. Yeni üretilen konutlar talebi karşılamadığını yapılması planlanan konut projelerinin de pandemi dönemi ile yapılamadı. Bunun dışında amalar ile birlikte ertelendi. Ürünlerin başlamış olması yüz yüze eğitimin tekrar başlayacak olması ile birlikte öğrencilerin konut ihtiyaçlı konutlara talebi artmaktadır. Bunun yanı sıra konut kredilerine artması sebebiyle de konut almak yerine kiralamak daha fazla tercih edilmektedir. Aynı zamanada bu sebeple konut fiyatları artıştadır. Bu şekilde açıklamasını sürdürmüştür. Yeni yapılan konutların artmasıyla da kiralarla dengelenme olabileceğini belirtmiştir. Yakın bir tarihe içinde fiyatların düşeceğini söylemenin doğru olmayacağını bunun sebebinin de yeni üretilen konutların sürelerinin olmasından kaynaklandığını belirtmiştir.

İstanbul’da Kiralık Ev Talepleri Artışta

Kiralık yollarını artırmak için kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerine ilişkin oldukça fazla şikayet vardır. Etik bir davranış olmadan kiracısını çıkarıp evini yüksek fiyata kiraya vermek isteyenler bu dönemde ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda kiracının haklarını iyi bilmesi gerekmektedir. Ayrıca geçerli bir sebep olmadan kiracısını evden çıkaramaz. Kiracı eve barınma ihtiyacının dışında kullanıyorsa amacına uygun kullanmıyoruz. Ayrıca ev sahibi kiracının tahliyesi isteyebilir ev sahibi fahiş fiyat talep edemez. Ev sahibinin zam talebi tüfe oranı 12 aylık ortalamasını geçemez. D

Sizlerle İstanbul kiralık evler hakkında genel bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu şekilde fiyat artışlarının neyden kaynaklandı aynı zamanda bu fiyat artışlarına yararlanmak isteyen ev sahiplerinin fırsatçılığı kanmamak adına bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…