Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da konut aidatları kira ile yarışıyor

REIDIN tarafından yapılan araştırmada İstanbul’da hayata geçirilen markalı konut projelerinde aidatların bazı bölgelerdeki aylık kiralar kadar yüksek olduğu dikkat çekiyor.

Yapılan açıklamada 100 metrekare büyüklüğe sahip bir daireye ödenen ortalama aylık aidat tutarı 362 lira olurken, bu rakam bazı konut projelerinde 2 bin 100 liraya kadar yükseliyor.

REIDIN tarafından İstanbul’daki markalı konut projeleri için ödenen aidat miktarlarını mercek altına alan araştırmasına göre, aidat tutarları projenin bulunduğu konum, sosyal alanlar ve benzeri özelliklere göre değişiklik gösteriyor.

İstanbul’da hayata geçirilen markalı konut projelerinde metrekare başına düşen ortalama aidat miktarı 3,62 lira olarak tespit edilirken bazı konut projelerinde ise bu tutar 21 TL’ye kadar yükseliyor. Bu durumda 100 metrekare büyüklüğe sahip bir dairede aidat bedeli 2 bin 100 TL olabiliyor.  En düşük aidat ise metrekare bazında 23 TL’ye kadar düşüyor.

Araştırmada en yüksek aidat 962 TL ile Şişli olurken Şişli’yi 921 TL ile Beşiktaş, 527 TL ile Kağıthane, 499 TL ile Üsküdar,  471 TL ile Sarıyer, 450 TL ile Eyüp,  445 TL ile Bakırköy takip ediyor. En düşük aidat ise 131 TL ile Silivri’de bulunuyor.