Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da konut satış fiyatları tavan rakamlara ulaştı

İstanbul’da konut satış fiyatları yükseliş eğilimini korudu. Endeksa.com üzerinden paylaşılan verilere göre, kent genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatları 4 bin 069 TL’den, konut fiyatı ise 459 bin 797 TL’den başlıyor. Ortalama metrekare kira bedelini 17 TL’de tutan İstanbul, konut yatırımında geri dönüş süresini önümüze 22 yıl olarak çıkardı.

İstanbul’da konut satış fiyatları yükselişini devam ettiriyor

Teknoloji odaklı yurtdışı benzerlerinin bir modelini Türkiye gayrimenkulünde uygulayan Endeksa.com, verilerini açıkladı. İstanbul’da konut satış fiyatları üzerine geliştirdiği araştırmasını paylaşan Endeksa.com, fiyatların uçuşa geçtiğini kanıtlıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana evlerin bedeli yüzde 18.73 daha pahalıyken, kira fiyatları da yüzde 10.69’a yükseldi. Değerleme ve lokasyon analizi platformuna göre, İstanbul’da konut satış fiyatları ortalama konut metrekare fiyatının 4 bin 069 TL, konut fiyatının ise 459 bin 797 TL olduğunu ortaya çıkarıldı. Ortalama metrekare kira hesaplamasını geride bırakmayan platform, kira bedelini 17 TL’den hesaplamıştır. Bir konutun yatırımdaki geri dönüş süresi ise 22 yıldan başladı.

Beykoz ilçesi satışlarda birinci

İstanbul’da konut satış fiyatları üzerine geliştirdiği araştırmalarını veri halinde piyasaya sunan Endeksa.com, satışlarda öne çıkan ilçeleri de sıralamaya koydu. Buna göre, İstanbul sınırları içerisinde satışların arttığı ilçelerin başında Beykoz geliyor. Beykoz’u takiben, Başakşehir, Beylikdüzü, Avcılar ve Kadıköy listedeki yerini aldı. Beykoz’da yıllık konut satış fiyat artışının yüzde 53.24’e çıktığını gösteren veriler, Başakşehir’de bu oranı yüzde 46.62 olarak sundu. Beylikdüzü’nde yüzde 39.32, Avcılar’da yüzde 35.10, Kadıköy’de ise yüzde 28.49 seviyesine erişen ilçeler, satış değerlerini koruyor. Kira değerlerinde artış gösteren ilçelerin başında gelen Başakşehir’in ardından listeye girenler ise Esenyurt, Beylikdüzü, Şile ve Anavutköy oldu. Endeksa Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, konuya ilişkin şu sözleri söyledi: “Konut satış ve kira değer değişimlerine göz attığımızda artışta öne çıkan ilçelerin yeni gelişmekte olan bölgeler olduğunu görüyoruz.”

İstanbul haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version