Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’da sakin yerlere olan talep arttı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle birlikte yurttaşların, güvenli bölge talebi arttı. İstanbul’daki virüsün az olduğu evlere talip olan vatandaşlar, aynı zamanda, şehrin gürültüsünden kurtulmak istiyor. 

Hayat Eve Sığar uygulamasından edindiği bilgilere göre; Zekeriyaköy, Uskumruköy, Göktürk, Kilyos gibi bölgelerdeki Kovid-19 yoğunluğunun az olduğunu dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, buralardaki evlere olan talebin de arttığını kaydetti.

Bu bölgelerdeki ev talebindeki artışın tesadüf olmadığını söyleyen Kırmızıtaş, “Bu bölgeler yeşil alanın çok olduğu, müstakil villaların bulunduğu, insan yoğunluğu olarak da fazla kalabalık olmayan yerler. Buralara talebin artmasının en büyük nedeni ise insanlar hem koronavirüsün ne kadar devam edeceğinden emin değil hem de bu süreçte evin, bahçenin ve kalabalıklardan uzak yaşamanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiler.” sözlerini kaydetti.

Zekeriyaköy’e olan talep yüzde 20 arttı

Uskumruköy ve Zekeriyaköy bölgelerinde yüzde 20’ye kadar artışın olduğunu dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Kırmızıtaş, İstanbul’un Kilyos, Şile gibi nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerine olan talepteki artışın ise yüzde 15 oranında olduğunu kaydetti.

Beykoz ve Çamlıca’daki villalara olan talebin büyüdüğünü de aktaran Başaran Kırmızıtaş, taleple birlikte fiyatların da arttığını dile getirdi.

“Hepsi apartman dairelerinden çok sıkıldı”

“Apartmanlarda, plazalarda oturan danışmanlarımız buradaki evlerini satıp bahçeli ev talep ediyorlar. Çünkü hepsi apartman dairelerinde çok sıkıldı. Bunda yürüyüş yapacak alanlarının olmaması ve komşulardan gelen gürültülü sesler çok etkili oldu.” ifadelerini kullanan Gayrimenkul Danışmanı Evrim Başaran Kırmızıtaş, tatil yapmaya ihtiyaç duyan ancak pandemi nedeniyle tatile gidemeyen yurttaşların havuzlu villa tiplerine yönelik talebinin arttığını da söyledi.

Kırmızıtaş, “Bu yıl hazirandan itibaren turizmde normalleşme bekleniyor olsa da insanların büyük bir kısmı hâlâ tatile çıkmaya hazır değil. Fakat tatil yapmak bir ihtiyaç. Bu yıl tatile gidemeyen insanlar kendi evlerinde, sağlıklı ve güvenli bir tatil yapmak istiyor.” dedi.