Kategoriler
İhaleler Toki Haberleri

İstanbul’da yeni konut projeleri 3 ilçede ihale yoluyla gerçekleştirilecek

İstanbul’da yeni konut projelerine imza atmaya karar veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), proje sayısını 3’e çıkardı. Hürriyet gazetesinin haberine göre; toplamda 1588 konutu hayata geçirmeye hazırlanan TOKİ, projeler için ihaleye çıkıyor. Yeni yaşam alanlarının Ataşehir ve Başakşehir’de inşa edileceği bilgisine karşı; Zeytinburnu’nda inşa edilmesi beklenen proje kentsel dönüşüme dahil edilmiştir.

İstanbul’da yeni konut projeleri için ihale tarihleri

Yeniden kent genelini dönüştürmeye ve daha sağlıklı konutlar kazandırarak vatandaşların can güvenliğini korumaya hazırlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul’da yeni konut projelerini başlatacağını duyurdu. Projelerin yeni adresi için verilen 3 ilçe Ataşehir, Başakşehir ve Zeytinburnu’dur. Planlamalar dahilinde Başakşehir’de hayata geçirilmesi beklenen yeni yaşam alanı toplamda 794 konuta yer verecek. Projenin 2. etap kısmının 16 dükkânı da kapsadığı açıklandı. Konut ve dükkânların inşasına bir an evvel başlama planları yapan TOKİ, proje için ihale tarihini 28 Aralık 2020 olarak duyurmuştur. Taraflar arasında atılan imzaların ardından 10 gün içinde seçilen firmaya yer teslimi yapılacak. Konutlarda anahtar teslimi için beklenmesi gereken minimum süre ise 650 gündür.

Projenin Ataşehir kısmı 18 Ocak’ta ihale edilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ataşehir’de 513 konut ve 28 dükkânı hayata geçirme planı yapıyor. Paylaşılan detaya göre, yeni yaşam alanının Şerifali Çiftliği GÖB bölgesinde yer alması planlandı. 18 Ocak 2021’de ihale edilmesi beklenen projenin yer teslimi sözleşmeden sonraki 10 gün içinde gerçekleştirilecek. Konutlarda anahtar teslimi için beklenmesi gereken minimum süre ise 550 gündür. Son olarak; İstanbul’da yeni konut projesine adım attığı konuşulan TOKİ’nin kent genelinde seçtiği son ilçe Zeytinburnu oldu. Telsiz Mahallesi’nde konumlandırılması beklenen konutlar, bölgeye 281 konut ve 97 dükkân kazandıracak. Projede belirlenen ihale tarihi 3 Mart 2021 olmakla birlikte; yer teslimi sözleşmeden sonraki 10 gün içinde yapılacak. İhalelerin TOKİ’nin toplantı salonunda gerçekleştirileceği, ancak henüz projelerin satışa sunulmadığı gelen bilgiler arasındadır.

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version