Kategoriler
Emlak Haberleri

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yeni yatırım hedefleri 2021 yılına taşındı

İstanbul’un Esenyurt bölgesinin satışlarda bir numaraya yerleşeceği öngörüsünde bulunan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Öztürk, sektördeki son gelişmeleri meraklılarına aktardı.

İstanbul’un Esenyurt bölgesi yatırımda yeni yön mü?

Konut satış değer tablosunun İstanbul ilini liderlik konumuna yükseltmesinin ardından, gözler yatırımda değer kazanmaya devam eden Esenyurt’a çevrildi. Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Öztürk ise, yatırımcının ilçe tercihine uygun açıklamalarda bulundu. Satışlarda son yıllarda zirve ismin Esenyurt olduğunu söyleyen Öztürk, 2020 yılının ilk 8 aylık sürecinde bu konumun aynı isim tarafından korunduğunu bildirdi. Bölgede gelişim sürecinin yakından takip edildiği ve Özyurtlar Holding’in projelerle birlikte katkıda bulunduğu görüldü. Öztürk, bölgenin günden güne değer kazandığı hakkındaki görüşünü savunarak; geniş ulaşım ağının, yeni yapım projelerin ve sunduğu katma değerin artıştaki payını vurguladı.

Bölge 2020 yılının yıldızı olabilir

Özyurtlar Holding’in İstanbul’un Esenyurt bölgesine yaptığı konut projeleri değer artışı için son derece önemli. Satışlarda öne çıkmayı başaran bölge yeni projelerin ardından çehresini değiştirmeye başladı. Konut satışlarında hiç durmadan gelişme yaşanacağına dair sözlerde bulunan Öztürk, yılın ilk 8 ayında konut satışının bu bölgede öne çıktığı haberini verdi. 23 bin 79 adet konut satışının yalnızca Esenyurt ilçesinde olmasıyla birlikte pek çok marka proje fikirlerini bölgeye taşıyor. Hem ekonomik hem de toplumsal açıdan sektör içinde hizmet anlayışı geliştiren holding ise, yatırımda yeni cazibe noktasının Esenyurt olduğundan emin.

Yatırımda yeni merkez

Kozmopolit yaşam anlayışına karşı geliştirilen konut projeleri birçok sosyal donatı imkanını yaşam sakinlerine sağlıyor. Alan üzerinde markalı konutların imzası artmaya devam ederken, bir yandan da ulaştırma projelerinin sayısında artış yaşanmaktadır. Böylece daha yaşanabilir bir konum haline gelen İstanbul’un Esenyurt ilçesi gelişen talebe olumlu cevaplar verebiliyor. Hedef kitlenin genişletildiğini söyleyen Tamer Öztürk, “Cazibe merkezi haline dönüştürmekte olan ilçenin son 8 ay içerisinde 23 bin 79 adet konut satışında payı bulunmaktadır” dedi. 2020 yılının yıldızı olacağı konusunda tam inanç taşıyan başkan, yapımı devam ettirilmekte olan ulaştırma projelerinin de talebi uzun süre ayakta tutacağı konusunda görüşlere sahip.

Talepte belirli bir hedef kitle yok

İlçenin, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, TEM ve D-100 bağlantılı yollar ile ilişkili olması konum bakımından daha da değer kazanmasında pay yaratıyor. Yerleşkede geliştirilen konut projelerinin ulaşım projeleriyle birleştirildiği konusu yine Özyurtlar Holding tarafından gündeme getirildi. Son zamanların kentsel dönüşüm projelerinde sıklıkla ismi duyulan bölgede, genç nüfusa yönelik pek çok atılımlar bulunmaktadır. Ancak her yaştan, her kültür ve her görüşten insanlar için projelerde farklılık sağlandı. Hedef kitlede sınır tanımayan markalar, talepleri toplamakta gecikme yaşamıyor. Sürecin bu şekilde gitmesi durumunda ise 2021 yılının yeni yatırım yönü Esenyurt olacaktır.

İstanbul hakkında daha fazla habere göz atmak için tıklayınız.