Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

İştiraki Emlak Konut hakkında İstanbul’u betonlaştırıyor iddiası

İştiraki Emlak Konut tarafından Zekeriyaköy’de yapılması beklenen 161 konut ve 87 villa projesinin İstanbul’un betonlaştırılmasına katkıda bulunduğu açıklandı. Birgün.com’un iddiasına göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen pek çok proje doğal alanlarda tahribata neden oluyor. Yeni konut projesinin belirlenen alanda gerçekleştirilebilmesi adına ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldıran TOKİ’den sonra; Avrupakent Gayrimenkul Geliştirme Şirketi’nin Kâğıthane ilçesindeki yürütmüş olduğu 396 konutluk projeye de aynı karar uygulandı. İstanbul Valiliği tarafından onaylanan karar özellikle AKP döneminde öne çıkan isimlerden birisi olan Süleyman Çetinsaya’nın şirketine yarar sağlıyor.

İştiraki Emlak Konut betonlaştırma onayı aldı

İstanbul’un tarihi dokusunun ve yeşil alanlarının birer birer yok edildiği günümüzde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın bazı projeleri betonlaşmaya zemin hazırlıyor. Uğur Şahin’in hazırlamış olduğu haberde TOKİ, İştiraki Emlak Konut’un Sarıyer Zekeriyaköy’de planladığı villa projesinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararının ardından inşaat sürecine başladı.

Aynı kararı alan bir diğer projenin adresi ise Kâğıthane ilçesi oldu. İstanbul Valiliği tarafından verilen karar sonrası yarar sağlayan Süleyman Çetinsaya, Avrupakent Gayrimenkul Geliştirme Şirketi’nin üstlendiği 396 daireden oluşması beklenen ‘Avrupa Konutları Vadi Projesi’ için harekete geçti. Verilen karar sonrası Çekmeköy’de projelerini başlatan DAP Yapı’nın da 550 daire ve 4 dükkândan oluşması beklenen Ormanköy 2.Etap projesi için ÇED kararı aldırmaya çalıştığı bilgisi aktarıldı.

Zekeriyaköy değişiyor

TOKİ’nin İştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Sarıyer Zekeriyaköy Mahallesi’nde yeni konut projesi için harekete geçtiği görüldü. Proje kapsamında 167 konut ve 87 villanın inşaatına başlanması beklenirken, ileride oluşan problemlere karşı ‘ÇED gerekli değildir’ kararı aldırıldı.

79 bin 215 metrekare alana sahip olan TOKİ, 3.derece doğal sit alanı sayılan bölgede çalışmalara devam ediyor. ÇED Dosyası’nda ise, 79 bin 215 metrekarelik proje alanının 29 bin 401 metrekaresi için villa, 24 bin 964 metrekaresi için ise ‘konut bloku’ inşa edilebilir. İskân aşamasının sürdürüldüğü proje için hedeflenen teslim süresi en erken 2022 yılına denk geliyor.

Projenin toplam bedelinin 90 milyon 591 bin TL olarak aktarıldığı bilgilerde, proje alanının çevresinde orman bulunmaktadır. Verilen karar sonrası ilgili dosyada: “Sahanın yakın çevresi yeni konut yerleşim alanları ve şantiye alanıdır. En yakın yerleşim yeri, 100 metre mesafededir. Sahanın doğusu orman alanıdır ve kuş uçuşu mesafe 5 metredir. Projenin iskan aşaması en erken 2022 yılının sonuna hedeflenmektedir.” İfadeleri yer aldı.

Saha çalışma alanı gecekondudan temizlendi

ÇED Dosyası’na eklenen bir diğer ifadede ise gürültü kirliliği yer aldı. Belirlenen bölgede gürültü kirliliğin oluşmaması için bu alanda yaşayacak kişi sayısı 980 ile sınırlı bırakılmıştır. Projenin gerçekleştirilmesi beklenen saha alanında gecekonduların yer aldığı, ancak dönüşüm programı kapsamında bu gecekonduların yakın zamanda yıkıldığı bildirilmiştir. Projenin devamında ise arazi çalışmaları ve saha içinde bulunan ağaçların kesimi var.

Proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.