Kategoriler
Güncel Gündem Sağlık SonDakika

İyileşen sayısı binin üzerinde… KOVİD-19 Tablosu

Altın gün sonra iyileşen kişi sayısı, tekrar binin üzerinde. Bugünkü Tablo’ya göre 41 bin 303 teste karşılık 995 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Son 24 saatte 19 kişi daha yaşamını yitirirken bin 3 kişi iyileşti.

28 Temmuz’daki Tablo’ya göre  iyileşen sayısı, bin 92’ydi.

Ağır hasta sayısında azalma

İki gün önce 586 kişi olan ağır hasta sayısı, 586’ydı.

Dün, bu sayı, 582 kişiye düştü. Son 24 saat içinde ağır hasta sayısında iki kişilik azalma görüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 3 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’na göre durumu kritik olan hasta sayısı, 580.

Bakan Koca: Artışlar yayılabilir

Bayram tatilindeki fotoğraflar, gündem oldu. Görüntüler, tepki çekerken halk, vakaların artmasından endişeli. Verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bayram kutlamalarında, tatil yerlerinde, salgın faktörü ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı.” notunu ekledi.

Vaka artışlarının bazı illerde sınırlı olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Koca, bu artışların önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılabileceğini bildirdi. Sağlık Bakanı, yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Verileri paylaşan Fahrettin Koca, “Bayram kutlamalarında, tatil yerlerinde, salgın faktörü ne yazık ki yeterince dikkate alınmadı. Daha önce, bazı illerle sınırlı olan vaka artışlarının önümüzdeki günlerde ülke geneline yayılmasından ENDİŞE duyuyoruz. TEDBİRDE GÜÇ BİRLİĞİNE ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Bir haftada 3 bini aşkın kişi hastaneye yatırıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık olarak yayımlanan 20 Temmuz ile 26 Temmuz arasında 3 bin 583 kişinin KOVİD-19 hastalığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta, hastaneye yatırılan kişi sayısında, bir önceki haftaya göre 124 kişilik azalma kaydedildi. Bu azalma yüzde 3,3 oranındaki düşüşe işaret etti.

Virüs nedeniyle hastaneye yatırılan hasta sayısı, toplam 123 bin 300 oldu. Bu süre içerisinde 315 kişi daha solunum desteğine bağlandı. Entübe edilen hasta sayısı, bir önceki haftaya göre dört kişi arttı.

Kaynak: Taşınmaz Haber

Taburcular azaldı, entübe sayısı arttı