Kategoriler
Emlak Haberleri

İzmir Aliağa bölgesine 2020 yılında 743 konut kazandırıldı

İzmir Aliağa, tarihi, doğası ve kültürel zenginliklerinin bir birleşim yarattığı bölgelerden birisi olarak son dönemlerde popüler noktalardan birisi oldu. Sanayi potansiyeli ve istihdam gücünün yanı sıra doğal güzelliklerin fazlaca olduğu bölgede nüfustaki artış günden güne ekstra değerlere ulaşmaktadır. 2020 yılı verilerine dönüp baktığımızda artan sanayileşme ve doğal ortamda yaşama isteği toplamda 743 konutun üretilmesinde rol oynadı.

İzmir Aliağa nüfus artışını devam ettiriyor

Türkiye’de sanayi kenti olarak akla gelen ilk isim İzmir Aliağa şeklinde vuku bulmaktadır. Tarihi, doğası ve kültürel zenginlerini hesaba kattığımızda, son 1 yıl içindeki değer artışının nedenlerini kolaylıkla anlayabilmekteyiz. Sanayi potansiyelini bir yana, işsizliğin arttığı Türkiye’de istihdam kapısı yaratan ilçe, nüfus artışını tabloda yükseliş eğilimiyle devam ettiriyor. İzmir Aliağa bölgesinde asıl tercihlerin belediye tarafından yapılan son gelişmeler olduğu saptanırken, kentin sorunlu ulaşım aksları düzene girdi. Bununla birlikte projelerini arttıran Aliağa Belediyesi, yeni ulaşım yolları, cadde düzenlemeleri ve kentin ulaşım altyapısını elden geçirmiştir. Çağdaş formlar altında düzenlenen ve artışa geçirilen otopark sayıları, ortak alanların yeşillendirilmesiyle devam etmiş ve yeşil alanlardaki artışın sağlık ile eğitime iyi geldiği tespiti yapılmıştır.

Sosyal yaşam eskisinden daha aktif

Günden güne büyüyen nüfusu karşılayabilmek ve şiddetli bir depremde olası tehlikeleri kaldırabilmek için dayanıklı konut stoku, imar plan uygulamaları ve denetim mekanizması oluşturuldu. Sosyal hayata kazandırılan canlılık, çevre ve insan faktörü altında birleşerek, yaşam alanlarında gerekli uyumu sağlamış ve kent genelindeki faaliyet sayılarına etki göstermiştir.

2020 yılında belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü verileri, 743 konut, 33 iş yeri ve 6 sanayi tesisine iskân verildiğini; izne göre 235 inşaatın başladığını aktarmaktadır. Yine 12 aylık süreçte 348 imar durum belgesi, 306 imar hattı kod krokisi ve 168 su basması vizesi alındı.

Exit mobile version